Geriamasis vanduo daugiabučių gyventojams atvežtas dvejose cisternose. Apie avariją gyventojai yra informuoti.

Pasak UAB „Šiaulių vandenys“ technikos direktoriaus Vytauto Peleckio, jau yra iškviesti atstovai dėl žemės kasimo darbų, kurie nustatys, ar kasimo vietoje yra komunikacijos tinklų (dujų, elektros, ryšių ir kt.).

Jei kasimo vietoje nebus komunikacijų, avariją planuojama likviduoti iki pietų, jei bus komunikacijos, darbai bus vykdomi rankiniu būdu ir gali užtrukti iki 18 val.

Prieš 12 val. pranešta, kad Šiauliuose vandens tiekimo vamdzynas trūko dar vienoje vietoje - Gumbinės gatvėje. Vandens nėra Dailės mokykloje.

Gyventojai sako, kad nors vanduo ir atvežamas cisternomis, jo atsargas pasipildyti labai sunku, ypač senyviems žmonėms ir gyvenantiems viršutiniuose aukštuose.

Pusamžis šiaulietis Edmundas sako, kad šį rytą namo parnešė jau keturis kibirus vandens, bet jo negana, nes trūksta tualetui.

Žmonės sako, kad vandens su kibirėliu eina maždaug kas porą valandų, jeigu šeima didesnė - ir daržniau. Bendrovės „Šiaulių vandenys“ teigia, kad jokios kompensacijos, apart to, kad nemokamai dalija vandenį iš cisternų, gyventojams nebus.

Vamzdynai Šiauliuos trūkinėja maždaug porą kartų per metus, kai keičiasi grunto temperatūra. Dar tarybiniais laikais pakloti ketaus vamzdžiai yra nelankstūs, gruntui pajudėjus nuo šalčio jie trūksta. Remontuojant trūkusius vamzdynus įvedama lanksti mova, toje vietoje avarijos jau nebebus.

Mieste ketaus vamzdynų, potenceliai galinčių trūkti yra apie 300 kilometrų. Per pastarasias dienas Šiauliuose tai jau antra vandentiekio avarija. Tokios avarijos likviduojamos maždaug per parą. Trūkus vamzdynui gyvenamame mikrojane vandens tiekimas nutrūksta maždaug 7-10 daugiabučių.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)