Šiaulių apylinkės prokuratūra praneša, kad prokurorė Daina Songailienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje pabėgimu iš tardymo izoliatoriaus, žmogaus pagrobimu ir nesunkiu sveikatos sutrikdymu kaltinamas iki gyvos galvos laisvės atėmimo bausmę atliekantis 35-erių Dovydas Kriaučiūnas.

Recidyvistu pripažintas vyras, kalintis dėl kelių žmonių žiauraus nužudymo ir vagystės, šių metų sausio 28 d. bandė pabėgti iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai nustatė, kad vėlų žiemos vakarą, kada suimtiesiems ir nuteistiesiems yra skiriamas laikas atiduoti asmeninius kompiuterius tardymo izoliatoriaus darbuotojams. Įprastai kalintiems liepiama išeiti iš kamerų ir grąžinti savo kompiuterius pareigūnams juos perduodant jiems į rankas arba patiems kalintiems padedant daiktus į tam skirtą spintą.

Tyrimo duomenimis, laisvės atėmimo bausmę nuo 2004 metų atliekantis D. Kriaučiūnas, grįždamas link savo kameros, puolė prie šalia stovinčios pareigūnės ir kompiuterio krepšio diržu apjuosė jai kaklą. Šiaulių tardymo izoliatoriaus Saugumo valdymo skyriaus specialistei į kaklą buvo įremtas aštrus savadarbis įrankis, kuriuo nuteistasis grasino sužaloti ir nužudyti pareigūnę. D. Kriaučiūnas reikalavo kitiems Šiaulių tardymo izoliatoriaus pareigūnams nesiartinti, atidaryti tardymo izoliatoriaus patalpas skiriančias duris ir išleisti jį iš įkalinimo įstaigos.

Įkaite pagrobęs pareigūnę, D. Kriaučiūnas ją vedėsi išėjimo link – jie kartu judėjo iš režiminio korpuso patalpų į režiminio kiemo teritoriją. Priėjęs prie Kontrolės leidimo įvažiavimo vartų, o vėliau ir prie pagrindinių tardymo izoliatoriaus vartų, kalinys pareikalavo juos atidaryti ir kelis kartus savadarbiu įrankiu sužalojo pareigūnei į kaklą. Kai vartai buvo atidaryti, pagrobėjas išėjo iš įkalinimo įstaigos, nusivedė pareigūnę per gatvę, o vėliau ją paleidęs, pabėgo.

Kalinys netrukus buvo sulaikytas pareigūnų. Pasak kaltinamojo, jis yra neteisėtai kalinamas, varžoma jo laisvė, todėl jis bandė pabėgti.

Šiuo metu nuteistasis laisvės atėmimo bausmę atlieka Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.