Čia pasirodęs policijos kinologas su šunimi vieną vaikiną privertė akimirksniu jų atsikratyti. Pareigūnai viliasi, kad šis jo apsisprendimas bus visam gyvenimui. Juo labiau, kad dabar turės realią pamoką – ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, rašoma Šiaulių policijos pranešime spaudai.

Prevencinio renginio metu pareigūnai su narkotinių medžiagų ieškoti išmokytu šunimi pirmiausia apžiūrėjo Profesinio rengimo centro bendrabučio kambarius. Nieko įtartino čia neradus, buvo nutarta pereiti ir per gamybines patalpas. Koridoriuje pareigūnai susitiko su iš vieno kabineto išeinančių moksleivių grupe. Vienas jų staiga apsisuko ir puolė atgal į kabinetą. Pareigūnai pastebėjo, kaip 17-metis jaunuolis pro langą išmetė baltos spalvos paketėlį.

Apžiūrėjus jį, paaiškėjo, kad jame - augalinės kilmės narkotinė medžiaga. Jaunuolis šį įtarimą patvirtino. Jis uždarytas į areštinę.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį policijos prevencinė priemonė „Be narkotikų – saugiau“ Šiaulių profesinio rengimo centro irgi baigėsi nusikalstamos veikos fiksavimu. Vienoje klasėje tarnybinis šuo, atsiguldamas prie moksleivio kuprinės, nurodė, kad joje gali būti narkotinių medžiagų. 18-mečio kuprinėje buvo rastas paketėlis su neaiškios medžiagos likučiais, keliančiais įtarimą, jog tai - psichotropinės medžiagos pėdsakai. Vaikino gyvenamojoje vietoje atliktos kratos metu buvo rasta metalinė dėžutė su taip pat narkotinių-psichotropinių medžiagų likučiais ir pusantros tabletės, kurios taip pat priskirtinos kvaišalams.

Nepraėjus ir mėnesiui po šio įvykio, neteisėtu narkotinių medžiagų disponavimu įtariamam vaikinui buvo pareikštas kitas įtarimas - dėl nužudymo, nes šv. Kalėdų naktį jis Šiaulių profesinio rengimo centro bendrabutyje atėmė gyvybę budėtojai.

Šių metų balandžio 20 d. prevencinis policijos bendruomenės pareigūnų vizitas ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis baigėsi Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijoje.

Septynmetė pareigūnų pagalbininkė keturkojė Lota, apšniukštinėjusi gimnazijos rūbinę bei dvi klases ir užsukusi į trečią klasę, atsigulė prie vieno jaunuolio kuprinės. Tai – šuns ženklas, kad jis užuodė narkotines medžiagas. Kartu su socialine darbuotoja patikrinę berniuko kuprinę, pareigūnai rado plastikinį maišelį su biria augalinės kilmės narkotine medžiaga. 17-metis iš mokyklos suolo atsidūrė areštinėje. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis jis buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. Užsienyje gyvenantiems vaikino tėvams ši žinia turėjo tapti signalu, kad nepilnametystėje tėvų buvimas šalia vaikų yra labai svarbus, formuojant ir nulemiant jų gyvenimo kelią.