Šiaulietį su briedžiu ankstų rytą miške supainiojusiam A.Lindahlui teismas leido pasilikti šautuvą, nes esą nėra pavojaus, kad ginklas bus panaudotas kitiems nusikaltimams. Prokuroras reikalavo gerokai griežtesnės bausmės dviejų vaikų tėvą nužudžiusiam vyrui.

Teismas apkaltino A.Lindahlą neatsargumu, tačiau atmetė prokuroro teiginį, kad medžiotojas sąmoningai pernelyg rizikavo. Vyrui skirta švelnesnė bausmė ir dėl senyvo amžiaus.

G.Babechovas buvo nušautas miške, apie 10 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Sundsvalio. 80-metis švedas vadovavo keturių asmenų medžiotojų grupei.

Pasaloje tykodamas briedžio, vyriškis maždaug už šimto metrų pastebėjo, kad tankiuose krūmuose kažkas juda. Šaulys buvo įsitikinęs, kad tai – briedis. Nugriaudėjo šūvis. Priėjęs arčiau medžiotojas pamatė, kad pašovė žmogų. Šaulys uogautojui pataikė į nugarą.

Atvykus medikams sužeistasis dar turėjo sąmonę. Vežamo į ligoninę sužeistojo būklė sparčiai blogėjo. Nepaisant medikų pastangų, į kairįjį plautį sužeistas šiaulietis mirė. Manoma, kad mirties priežastis – vidinis kraujavimas.