Kartais apgavikai tikina esantys iš bendrovės „Šiaulių vandenys“ Geriamojo vandens laboratorijos ir gyventojų namuose atlieka vandens kokybės tyrimus.

Bendrovė „Šiaulių vandenys“ informuoja gyventojus, kad įmonės darbuotojai niekada neskambinėja gyventojams ir nesiūlo atlikti vandens tyrimų. Bendrovė atkreipia dėmesį, kad pas gyventojus vykstama į namus paimti vandens mėginio tik tokiu atveju, jei yra gautas gyventojo nusiskundimas dėl geriamojo vandens kokybės. Paimti vandens mėginiai ištiriami ne vartotojo namuose, o atestuotoje įmonės Geriamojo vandens laboratorijoje.

Nemokamus vandens tyrimus, kurie atliekami tiesiog gyventojo namuose, gali siūlyti vandens filtrų pardavėjai. Tokiais klaidinančiais tyrimais žmogus įtikinamas, kad vandentiekio vanduo yra tikrai nešvarus, netgi kenksmingas sveikatai.

Vandentiekio vandens kokybę pagal Lietuvos higienos normą kontroliuojanti atestuota bendrovės „Šiaulių vandenys“ Geriamojo vandens laboratorija ir už viešai tiekiamo geriamojo vandens kokybę atsakinga Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba patvirtina, kad Šiaulių mieste viešai tiekiamas geriamasis vanduo yra saugus ir tinkamas žmonėms vartoti.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)