Vilniaus apskrities VPK Ukmergės r. policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai R.J. sulaikė birželio 6-osios vakarą specialiosios operacijos metu. R.J., Ukmergėje gerai žinomas kaip „Šerninių“ grupuotės lyderis yra įtariamasis pasikėsinimo sunaikinti turtą visuomenei pavojingu būdu byloje.

Ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 22 str. ir 187 str. 2 d.buvo pradėtas birželio 5 d., kai į policiją kreipėsi Lyduokių seniūnijos, Jogvilų kaimo gyventojas V.B. (g. 1966 m.), kuris grįžęs į namus, rado apipiltą benzinu prie namo stovintį suoliuką bei į neįrengtą namo dalį pro langą įmestą plastikinį bakelį. Nustatyta, kad R.J. nukentėjusiajam grasino jau birželio 4 d.

Kriminalistai dviems paroms buvo sulaikę dar vieną įtariamąjį pasikėsinimo sudeginti turtą byloje, R.J. bendrininką A.Š. (g. 1990 m.). Dėl A.Š. suėmimo į teismą nebus kreipiamasi.

Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai turi duomenų, kad nuo J.Š. galėjo nukentėti ir daugiau Ukmergės miesto ar rajono gyventojų. Todėl policija prašo atsiliepti ir ateiti į Policijos komisariatą (205 kab.,Vytauto g. 109, Ukmergė) pas Kriminalinės policijos skyriaus viršininkę Ingą Malinauskienę arba paskambinti jai tel. 60417.