Įtariamieji prabilo, tačiau kaltina vienas kitą

10 val. ryto vienas iš trijų sulaikytų įtariamųjų, Deividas Antanaitis, atvežtas į teismą. Kraupiu nužudymu įtariamas jaunuolis nepakėlė akių į aplinkinius, tačiau buvo ramus.
Deividas Antanaitis

Jaunam vyrui pareikšti įtarimai dėl trijų sunkių nusikaltimų - merginos išžaginimo, nužudymo ir jos sudeginimo. Tačiau D. Antanaitis ėmė tikinti, neva tai padarė ne jis, o Julius Jakubaitis, su kuriuo esą jis pats vos porą dienų pažįstamas.

Pirminėje apklausoje paaiškėjo, kad J. Jakubaitis ir D. Antanaitis kartu buvo pasilinksminti klube, po to gėrė brendį ir rūkė žolę. Tyrimo duomenimis, netrukus abu užsimanė pavalgyti ir išvažiavo J. Jakubaičio brolio tik ką nusipirktu "VW Passat" automobiliu pirkti kebabų.

Apklausos metu įtariamieji pasakojo, kad merginą pamatė tiesiog važiuodami pro šalį ir pasiūlė pavežėti. Kas vyko toliau, prokuratūra dar aiškinasi, nes kilo abejonių, ar mergina sutiko važiuoti su jaunuoliais ar buvo į automobilį įsodinta jėga. Abu įtariamieji kaltę neigia ir tvirtina tik tapę nusikaltimo bendrininkais.

D. Antanaitis teisme neužsibuvo - vos per pusvalandį teismas nusprendė, kad prokurorų prašymas jaunuolį uždaryti trims mėnesiams už grotų - nėra per griežtas.
Julius Jakubaitis

Prieš pat 11 val. į teismą atvestas ir J. Jakubaitis. Jis nė nenuleido galvos praeidamas pro žurnalistus. Prokuroras pateikė teismui prašymą jį suimti taip pat trims mėnesiams. Teismas prokuratūros prašymą tenkino.

Dėl J. Jakubaičio brolio suėmimo prokuratūra nusprendė į teismą nesikreipti. Jam planuojama skirti ne tokią griežtą kardomąją priemonę.

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Donato Skrebiškio, šis krašto visuomenę ir mus visus sukrėtęs žiaurus nusikaltimas, įtariama, susijęs su seksualine prievarta prieš nepilnametę. Prokuratūra praneša, kad nusikaltimas tiriamas intensyviai, siekiama nustatyti visas aplinkybes, kad būtų galima perduoti bylą teismui ir nusikaltusieji sulauktų įstatymų numatytos baudžiamosios atsakomybės.

Baudžiamasis kodeksas už itin žiaurų nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Dembavoje - gedulas ir spėlionės

Šeštadienį nužudytą merginą pažinoję Dembavos miestelio gyventojai vis dar negalėjo patikėti, kad gražios ir talentingos merginos nebėra.

Anot vietos gyventojų, nusikaltimas įvykdytas kaip siaubo filme - pagrobtą ir išžagintą merginą nusikaltėliai sudegino automobilyje.

Du įtariamieji jau pirmadienio rytą atvežti į Panevėžio miesto apylinkės teismą. Vos juos sulaikius, kilo įtarimų, kad jie apsvaigę. Kiek vėliau buvo sulaikytas dar vienas įtariamasis.

Sulaikytas Julius Jakubaitis, gimęs 1980 m., nedirbantis, anksčiau 5 kartus teistas. Šiuo metu teistumai išnykę. Antras sulaikytasis - Panevėžio rajono gyventojas Deividas Antanaitis, gimęs 1991 m., nedirbantis. Sulaikymo metu jis buvo neblaivus (girtumas – 0,3 prom.). Deividas A. anksčiau 4 kartus teistas už vagystes, viešosios tvarkos pažeidimus, narkotines medžiagas. Trečiasis sulaikytas - J. Jakubaičio brolis A. Jakubaitis, gimęs 1992 m.

Moksleivės nužudymą apgaubė spėlionės, kaip jauna mergina pateko į "VW Passat", kuriame buvo sudeginta. Miestelio gyventojai teigė, kad greičiausiai septyniolikmetė atsidūrė ne laiku ir ne vietoje.

Grasino moksleivę nuskandinti

Šeštadienio popietę Panevėžio apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) surengtoje spaudos konferencijoje buvo pranešta, kad pirmo skambučio BPC sulaukė 7.23 val., mergina pasakė, kad yra išžaginta ir kažkur vežama, taip pat pasakė, kad ją nori nuskandinti.

Mergina skambino ir antrą kartą, bet nutrūko pokalbis. Po to mergina iš bagažinės skambino trečią kartą, ir pokalbis vėl nutrūko. Iš pokalbio BPC suprato, kad mergina gali būti Dembavoje. Nustatyti tikslios vietos, iš kur skambinama, nepavyko, nes mergina skambino be SIM kortelės.

8.28 val. policija gavo informaciją, kad už Keravos sodų dega automobilis. Į įvykio vietą pirmieji atvyko policijos pareigūnai, kurie bandė gesinti mašiną gesintuvais, tačiau užgesinti nepavyko. Užgesino ugniagesiai. Apžiūrint automobilį bagažinėje rastas smarkiai apdegęs kūnas.

Mergina, kalbėdama telefonu nurodė, kad ją veža du jauni asmenys. Policija jau sulaikė du įtariamuosius, Panevėžio miesto gyventojus. Jie sulaikyti Panevėžio rajone. Pati mergina - moksleivė - Panevėžio priemiesčio (galimai, Dembavos) gyventoja.

Buvo nustatyta, kad "VW Passat", kuris sudegė, buvo pirktas prieš dvi dienas. Automobilis buvo nupirktas žodiniu sandoriu, tad naujo savininko pagal automobilio duomenis nustatyti nepavyko. Policija susisiekė su buvusiu savininku, kito rajono gyventoju, kuris pardavė automobilį įtariamiesiems. Policija pagal tai ir sulaikė du asmenis.

Ar mergina buvo nužudyta, ar užduso, ar sudegė gyva, nustatys tyrimas.

VPK sutiktas merginos nepilnametis draugas sakė, kad mergina jam paskambino ir pasakė, jog yra pagrobta ir kad ją kažkur veža. Vėliau vaikinas iš merginos močiutės gavo SMS žinutę, kad mergina negrįžo namo.