„Kvietėme policiją, socialiniai darbuotojai individualiai jam skirdavo laiką pokalbiams. Net prikalbinau nuvykti į Žiegždrių psichiatrijos ligoninę“, – apie vyrą, terorizuojantį senelius, kalbėjo Muniškių senelių globos namų direktorė Irena Augonienė.

43 metų Gintui I.G., pasak specialistės, senelių namai – ne vieta: jis pabuvojo įkalinimo įstaigoje, turi I grupės neįgalumą, yra epileptikas, nustatytas asmenybės sutrikimas, sunkiai vaikšto net ir su ramentais. Skiriamus trankviliantus jis vartoja užgerdamas alkoholiu. Išleidęs pinigus, papildomai grasimano terorizuodamas kaimynus.

G.I.G. buvo keliamas iš vienų globos namų į kitus, galiausiai atsidūrė Muniškėse.

Dabar vyksta ikiteisminis tyrimas dėl to, kad Gintas išplūdo necenzūriniais žodžiais senelių namų darbuotoją. Tai smulkmena, palyginti su tuo, kad jis grasino susidoroti peiliu, sukinėjo darbuotojams rankas, spardė. Vakar direktorė sužinojo, jog vyras įsibėgėjęs neįgaliems skirtu vežimėliu taranavo klozetus ir juos visai sugadino.

„Problema, kad nėra kur dėti tokių žmonių. Jiems netinka vieta tarp ramiai norinčių nugyventi savo senatvę. Netinka ir psichiatrijos ligoninės. Valdininkai kalba, esą juos reikia integruoti. Kaip ir kur? Jis kelia pavojų aplinkiniams“, – sakė direktorė. Ji prisiminė, kad jų namuose gyveno ir už žmogžudystę teistas vyras. Jis perkeltas į kitus namus, kur išprievartavo senutę.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinės integracijos departamento direktorius Alfredas Nazarovas sako, kad panašius klausimus turėtų spręsti savivaldybių ir apskričių valdininkai: „Savivaldybės darbuotojai turėtų įvertinti tokių žmonių poreikius ir skirti įvairaus tipo socialinių paslaugų įstaigą“.