Tai paaiškėjo baigus tyrimą, kurį atliko Klaipėdos policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros pareigūnai. Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro specialistai, bendradarbiaudami su užsienio ekspertais, nustatė, kad milteliuose, supakuotuose į maišelius su užrašais "Twist", "Storm", "Love Powder" ir kitais, buvo psichotropinių medžiagų - kokaino, MDMA, kanapių. Klientams jos buvo parduodamos po 250-300 litų už vieną gramą.

Dvi sekso prekių parduotuvės Klaipėdoje ir viena Kretingoje bendru pavadinimu "Amsterdamas" uždarytos praėjusių metų pabaigoje, kai naujametės nakties išvakarėse jas patikrino pareigūnai.

Sulaikytą parduotuvės savininką klaipėdietį Kęstutį Gudauską teismas leido suimti trims mėnesiams, tačiau po mėnesio šis ištrūko į laisvę.

Verslininkui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, jis turi registruotis policijoje. Teismui perduotoje byloje verslininkui pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais - už tai gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.