MKT praneša, kad dar šių metų vasarį Kaune, o balandžio pabaigoje – ir Vilniuje, buvo sulaikytos dvi kristalų formos medžiagos siuntos (bendras kiekis – apie 2,5 kg). Muitinės laboratorija nustatė, jog tai narkotikai – vadinamosios naujosios psichoaktyvios medžiagos. Sulaikyti ir du asmenys, vienas kurių įtariamas ir šių kvaišalų platinimu sostinėje.

2023 m. kovo 10 d. Kauno teritorinės muitinės Kauno oro uosto poste muitinės pareigūnai patikrino pašto siuntą iš Nyderlandų. Pakete aptiktas plastikinis maišelis su 1,485 kg baltos spalvos kristalais. Įtarus, kad siuntoje gali būti narkotinės ar psichotropinės medžiagos, kristalai perduoti muitinės laboratorijai. Pastaroji netrukus nustatė, jog maišelyje išties buvo psichotropinė medžiaga, priskiriama katinonų darinių grupei – t. y. vadinamoji naujoji psichoaktyvi medžiaga.

MKT buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Tyrimo metu, balandžio pabaigoje, atliktos kratos Vilniaus rajono gyvenvietėje, o taip pat viename sostinės butų.

Buvo sulaikyti du asmenys, Lietuvos piliečiai, vieno jų namuose aptiktas nedidelis kiekis (0,2 g) kanapių, kito – 1 kg tokios pat kristalų formos medžiagos. Ten pat aptiktos elektroninės svarstyklės, fasavimo maišeliai ir kt. tyrimui reikšmingi daiktiniai įrodymai.
Muitinės laboratorija šiomis dienomis patvirtino, kad ir šie sulaikyti kristalai yra narkotikai – naujosios psichoaktyvios medžiagos.

Sulaikytieji jaunuoliai tvirtino kvaišalus įsigiję vadinamajam „darknete“ – anoniminiame interneto tinkle, o atsiskaitę bitkoinais. Pareigūnai įtaria, kad narkotikai galėjo būti platinami tiek Vilniaus rajone, tiek sostinėje. Anot muitinės kriminalistų, sulaikyto kiekio „kristalų“ būtų pakakę maždaug 3 tūkst. dozių, o juodojoje rinkoje toks kiekis vertas beveik 100 tūkst. eurų.

Po apklausos abu sulaikytieji buvo paleisti, skyrus kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, registraciją policijos įstaigoje ir piniginį užstatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją