Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad ankščiau už įvairius nusikaltimus 15 kartų teistas V. Capukas nuo 2012 m. gruodžio vidurio iki 2013 m. sausio 1 d. buvo įsibrovęs į tris Seimo viešbutyje esančius butus ir pagrobęs įvairaus turto.

Nustatyta, kad įtariamasis įsibraudavo į butus naudodamas cilindrinių spynų atrakinimą „bampingo“ būdu. Tai būdas, kai ir į spyną įstatytas raktas judinamas tol, kol prisitaiko prie spynos kauburėlių, o spyną galima ne tik atrakinti, bet ir užrakinti. Pas įtariamąjį per kratas buvo surasti įvairių raktų ryšuliai bei dalis pagrobto turto.

V. Capukas pasinaudojo aplinkybėmis, kai Seimo viešbutyje keitėsi nemaža gyventojų dalis – vyko išsikraustymas ir naujų gyventojų įsikeldinimas. Tai labai padėjo įtariamajam daug kartų patekti į viešbučio patalpas.

Nustatę šias aplinkybes, Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai buvo susitikę su Seimo Kancleriu ir kanceliarijos darbuotojais, atkreipdami dėmesį į Seimo viešbučio apsaugos trūkumus.

2013 m. sausio 2 d. apie 12 val. pareigūnai V. Capuką su įkalčiais sulaikė per surengtą specialiąją sulaikymo operaciją prekybos centre „Akropolis“, kai jis ketino realizuoti dalį iš Seimo nario buto pagrobto turto.

V. Capukas Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriais pareigūnams tapo žinomas 2010 m. kovo mėnesį, apvogęs Seimo nario Algimanto Salamakino butą tame pat viešbutyje.

Už tai V. Capukas buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme, kurią atlikęs buvo paleistas į laisvę 2012 metų kovo mėnesį.