Ją nuteistasis turės atlikti pataisos namuose. V. Capukas buvo pripažintas kaltu dėl vagystės iš Valstybės saugumo departamento (VSD) Konstitucijos apsaugos valdybos poskyrio viršininko Tomo Jakučionio bei neteisėto narkotinių medžiagų vartojimo. Tiesa, jo laukia dar viena byla – dėl vagystės iš Seimo viešbučio.

Nuosprendį išklausęs nuteistasis neturėjo priekaištų teisėjui Pavelui Borkovskiui dėl jam skirtos bausmės – valstybinis kaltintojas jam siūlė skirti pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę.

Tiesa, nuteistasis priekaištavo, kad yra nubaustas už narkotikų vartojimą.

„Jeigu žmogus vartoja narkotikus, kodėl reikia jį bausti – juk jis ligonis – sakė V. Capukas. – Visas pasaulis yra pripažinęs, kad narkomanai yra ligoniai. Toje pačioje Vokietijoje buvau – ten sulaikytųjų klausia, ar nori gydytis, o ne sėdėti. Neneigiu, kad esu narkomanas, čia reikia gelbėti žmones“.

Bylos duomenimis, praėjusių metų liepos 20-ąją, apie 15 val., V. Capukas apvogė VSD pareigūną T. Jakučionį Vilniuje, Savanorių pr. ir Riovonių g. sankryžoje, kai pareigūnas be priežiūros paliko savo automobilį – jis bandė sulaikyti iš eismo įvykio ketinusį sprukti vairuotoją, dėl kurio kaltės troleibuso vairuotoja vienam žmogui pervažiavo koją.

Tuo pasinaudojo V. Capukas – įsibrovė į neužrakintą automobilį ir iš jo pagrobė kompiuterį bei 13 tūkst. Lt.

V. Capukas buvo sulaikytas po trijų dienų – čigonų tabore jis nusipirko septynis paketus heroino ir vieną psichotropinę tabletę. Į komisariatą pristatytas policijai gerai žinomas vyras parašė nuoširdų prisipažinimą ir nurodė, jog apvogė automobilį.

Jis teigė, jog dalį pavogtų pinigų – 500 Lt davė savo motinai, dalį išleido maistui ir narkotikams. Kiti buvo rasti pas jį.

Teismas iš V. Capuko nukentėjusiajam priteisė 1 670 Lt žalos atlyginimą.

Po teismo nuosprendžio paklaustas, kodėl apvaginėja garsius žmones, V. Capukas nevyniojo žodžių į vatą: „Kodėl neskriausi – jeigu žmogus nežino, kiek turi kišenėje, 7 ar 10 tūkst. litų, paprastas žmogus žinotų, kiek turi kišenėje“.