Tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai, duomenimis, praėjusių metų pabaigoje vyrui buvo nustatyta COVID-19 liga.

Jis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistų buvo įspėtas apie privalomą karantinavimąsį, tačiau šio įpareigojimo nesilaikė. Surinkta duomenų, kad Šeduvoje gyvenantis vyras per 10-ies dienų izoliacijos laikotarpį net du kartus apsilankė maisto prekių parduotuvėje.

Baudžiamojo kodekso 277 straipsnis numato, kad tas, kas būdamas medicinos įstaigos informuotas apie savo ligą ir įspėtas dėl apsaugos priemonių, kurių jis privalo laikytis bendraudamas su žmonėmis, sukėlė pavojų kitam asmeniui užsikrėsti pavojinga ar ypač pavojinga užkrečiamąja liga, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Tas, kas pažeidė teisės aktų dėl sveikatos apsaugos reikalavimus ar užkrečiamųjų ligų profilaktikos kontrolės taisykles, jeigu dėl to išplito susirgimas ar kilo epidemija, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Byla perduota Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmams.

Šiaulių apygardos prokuratūros veiklos teritorijoje šiuo metu atliekami 6 ikiteisminiai tyrimai pagal Baudžiamojo kodekso 277 straipsnį („Kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimas“).

Vienas ikiteisminis tyrimas užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu – 2021 metų rugpjūčio 11 dieną teisiamajam teismas skyrė galutinę 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, uždraudžiant vartoti psichiką veikiančias medžiagas. 2021 metų spalio 11 dieną už saviizoliacijos pažeidimą apeliacinėje instancijoje vienas asmuo buvo nubaustas 30-ies parų arešto bausme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)