Sekmadienį, 6.40 val., buvo gautas pranešimas, kad Alytaus rajone, Punios seniūnijoje, Gerkiškių kaime, atvira liepsna dega medinis gyvenamasis namas. Likvidavę gaisrą ir atlikdami perkasimo darbus ugniagesiai rado smarkiai apdegusį vyro kūną. Gaisro metu pastatas sudegė visiškai.

Tos pačios dienos vakare, 20.45 val., medinis gyvenamasis namas liepsnojo Klaipėdos rajone, Agluonėnų kaime. Iki atvykstant vieną vyrą iš degančio namo išnešė kaimynas, kitą išgelbėjo ugniagesiai. Abu vyrai dėl apsinuodijimo degimo produktais buvo nuvežti į ligoninę. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 120 kv. m namo stogo, išdegė palėpė. Name buvo įrengtas autonominis dūmų detektorius.

Penktadienį, 19.42 val., Vilniuje, Kuršių gatvėje, atvira liepsna degė gyvenamasis namas. Jo koridoriuje ugniagesiai rado ir išvedė namo savininką. Vyras buvo perduotas greitosios pagalbos medikams, kurie jį apžiūrėjo vietoje. Žmogus į ligoninę vykti atsisakė. Gaisro metu sudegė stogas, išdegė namo vidus. Dūmų detektoriaus jame nebuvo.

16.39 val. Šiaulių rajone, Kuršėnuose, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Gaisro metu apdegė koridoriaus sienos ir lubos, virtuvėje apdegė namų apyvokos daiktai, sudegė dvejos durys, apdegė stogo konstrukcijos. Dūmų detektorius name buvo.

20.48 val. Klaipėdos rajone, Vėžaičių seniūnijoje, Maciuičių kaime, atvira liepsna degė statybinis vagonėlis. Gaisro metu išdegė jo vidus, sudegė namų apyvokos daiktai.

Šeštadienį, 13.11 val., Kaune, Medekšinės gatvėje, degė garažų paskirties pastato stogas. Pastatas sublokuotas su dviem gyvenamaisiais namais. Gaisro metu sudegė 100 kv. m stogo, buvo nuardyta 140 kv. m stogo dangos. Iš garažo buvo išvaryta 12 antikvarinių automobilių ir išstumta jachta. Ugniagesiai nuo liepsnų apsaugojo du priblokuotus namus.

20.52 val. Plungės rajone, Žemaičių Kalvarijos seniūnijoje, Šašaičių kaime, liepsnojo medinis gyvenamasis namas. Name sprogo dujų balionas, žmonės nenukentėjo, savininkas iš pastato buvo išėjęs iki atvykstant ugniagesiams. Gaisro metu išdegė namo vidus, sudegė daiktai, sukrito stogas.

21.09 val. Širvintų rajone, Jauniūnų seniūnijoje, Petriškių kaime, atvira liepsna degė karkasinis gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, jo stogas jau buvo įgriuvęs. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

Sekmadienį, 9.19 val., Kauno rajone, Raudondvario kaime, liepsnojo gyvenamasis namas. Dūmų detektorius jame buvo. Ugniagesiai nuo liepsnų išsaugojo šalia esančius 2 gyvenamuosius namus.

11.11 val. Utenoje, K. Donelaičio gatvėje, atvira liepsna degė medinio gyvenamojo namo stogas. Gaisro metu sudegė ir buvo nuardyta 100 kv. m stogo ir medinės perdangos. Dūmų detektoriaus name nebuvo.

15.30 val. Klaipėdos rajone, Gargžduose, Priemiesčio gatvėje, gyvenamajame name veikė dūmų detektorius, iš namo sklido dūmai, virtuvėje ant stalo degė kalėdinės dekoracijos. Iš namo ugniagesiai išnešė šuniuką. Gaisro metu apdegė stalas, aprūko sienos ir lubos.

17.21 val. gaisras kilo mediniame gyvenamajame name Skuodo rajone, Mosėdžio seniūnijoje, Šauklių kaime. Gaisro metu sudegė prie namo priblokuota veranda, apdegė ir buvo išardytas stogas ir 100 kv. m stogo konstrukcijų, išdegė palėpė.

Penktadienį, 15.27 val., buvo pranešta, kad Biržų rajone, Pačeriaukštės I kaime, privačiame sklype į vandens telkinį įvirto traktorius MTZ. Pasitelkę sunkiasvorę techniką, ugniagesiai traktorių stabilizavo, kad jis negrimztų gilyn ir po kelių valandų ištraukė. Viduje buvo rastas vyro kūnas.

21.10 val. buvo gautas pranešimas, kad Prienų rajone, Stakliškių seniūnijoje, Antaveršio kaime, Veršiuko ežere su sniego rogėmis įlūžo žmonės. Atvykus ugniagesiams, įlūžę žmonės jau buvo ant kranto ir sėdėjo automobilyje, o sniego motociklas nuskendo ežere.

Šeštadienį, 15.48 val., buvo pranešta, kad Lazdijų rajone, Veisiejų seniūnijoje, Kailinių kaime, Ančios ežere įlūžo žmogus. Ugniagesiai už 30 m nuo kranto, iš 3 m gylio ištraukė skenduolį.

Savaitgalį ugniagesiai gelbėjo dvi tvorose įstrigusias stirnas. Penktadienį, 6 val. ryto, stirna namo tvoroje įstrigo Vilniuje, Gulbinų gatvėje, sekmadienį ryte – Biržų rajone, Širvėnos seniūnijoje, Rinkuškių kaime. Abi stirnos buvo išlaisvintos.

Penktadienį ryte buvo pranešta, kad Rokiškio rajone, Jūžintų miestelyje, šuo įkrito į 1,5 m gylio srutų šulinį. Ugniagesiai jį ištraukė ir perdavė šeimininkei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją