Sekmadienį, 15.33 val., buvo pranešta apie gaisrą Marijampolėje, Pašto gatvėje. Atvykus ugniagesiams, iš trijų butų mūrinio vieno aukšto namo veržėsi dūmai, viename iš butų buvo matyti atvira liepsna. Iki jiems atvykstant, iš namo buvo išvesta moteris. Apmalšinus liepsnas, viename iš kambarių buvo rastas žmogus. Jį ugniagesiai išnešė ir perdavė greitosios pagalbos medikams, tačiau pastarieji konstatavo vyro mirtį.

Gaisro metu išdegė virtuvė, kambarys, koridorius ir jame buvę daiktai bei šiukšlės, buvo nuardyta 30 kv. m stogo, vandeniu sulieti kiti butai. Autonominio dūmų detektoriaus name nebuvo.

Šeštadienį, apie 14 val., gaisras kilo Visagine, Veteranų gatvėje esančiame daugiabutyje. Ugniagesiai iš degančio buto išnešė ir greitosios pagalbos medikams perdavė vyrą be sąmonės. Jis buvo išvežtas į ligoninę. Gaisro metu kambaryje sudegė lova, apdegė sienos ir lubos, apsilydė televizorius, įtrūko langai.

Sekmadienį po vidurnakčio Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje, Giraitės kaime, degė butas dviejų aukštų gyvenamajame name. Netrukus atvykę ugniagesiai iš buto išnešė sąmoningą apdegusį vyrą. Jis buvo perduotas greitosios pagalbos medikams ir išvežtas į gydymo įstaigą. Gaisro metu įtrūko lango stiklo paketas, apdegė namų apyvokos daiktai, dalis grindų, aprūko visas butas. Dūmų detektoriaus bute nebuvo.

Penktadienį, 17.18 val., buvo gautas pranešimas, kad Elektrėnų savivaldybėje, Vievio seniūnijoje, Pakalniškių kaime, Socialinės reabilitacijos centre, pradėjo veikti priešgaisrinė signalizacija. Iki atvykstant ugniagesiams iš pastato išėjo 11 suaugusiųjų ir 4 vaikai. Mansardoje aplink dūmtraukį degė šiltinamoji medžiaga ir smilko kamino vamzdžio apšiltinimas. Gaisras buvo užgesintas gesintuvu ir parankinėmis priemonėmis.

22.41 val. didelis gaisras kilo Šiauliuose, Gamybos gatvėje. Ten atvira liepsna degė medžio apdirbimo įmonės pastatas. Gamybinėse patalpose įrengtoje arkinėje palapinėje sudegė medienos ruošiniai, staklės, įrankiai ir medienos atliekos, kitoje patalpoje – medienos atliekos ir pjuvenos. Taip pat sudegė arkinio krano elektros instaliacija, pradegė bituminė stogo danga, sutrūko švieslangių stiklai. Nuo degančių patalpų termiškai buvo paveikta šalia esančio sandėlio stogo konstrukcijų danga. Gaisras buvo baigtas gesinti tik kitą dieną.

Sekmadienio rytą Panevėžyje iš Nevėžio upės ugniagesiai ištraukė nuskendusios moters kūną.

12.37 val. buvo pranešta, kad Neringoje, Baltijos jūroje, plūduriuoja žmogaus kūnas. Jį ugniagesiai ištraukė ir pargabeno į krantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją