Moksleivis iš Druskininkų Giedrius Matulionis mirė ligoninėje pirmadienį nuo sunkių kūno sužalojimų, kuriuos patyrė, jo rankose sprogus granatai per jaunųjų šaulių pratybas sekmadienį. Sprogusi granata, kaip teigiama, buvo mokomoji, tačiau joje kažkodėl buvo kovinis sprogdiklis.

Šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas Juozas Širvinskas BNS sakė antradienį popiet gausiąs pirmines tarnybinio patikrinimo išvadas, kurios galbūt paaiškins, kaip mokomajame granatos makete galėjo atsirasti kovinis sprogdiklis.

Mokomoji granata buvo paveldėta iš sovietų kariuomenės, kuri buvo išvesta iš Lietuvos 1993 metais. Kaip BNS pranešė Šaulių sąjungos atstovas spaudai Aurimas Kuckailis, LŠS vadas pasirašė įsaką, kuriuo uždraudė organizacijos apmokymuose naudoti granatas, minas ir kitus sprogmenis bei nurodoma patikrinti visus šaulių rinktinių turimus mokomuosius šaudmenis ir sprogmenis.

Jaunojo šaulio žūties aplinkybes tiria ir bylą iškėlusi Druskininkų prokuratūra. Šaulių sąjunga yra sukarinta visuomeninė organizacija, kurios tikslai yra pilietinis patriotinis jaunimo ugdymas, jų parengimas karinei tarnybai, parama policijai ir pagalba gyventojams stichinių nelaimių atveju.

Šaulių sąjunga turi beveik 10 tūkstančių narių, iš jų daugiau kaip 6 tūkstančiai yra jaunieji šauliai. Šaulių sąjunga nėra Lietuvos ginkluotųjų pajėgų dalis, bet joje dirba profesionalių kariškių, vadą skiria krašto apsaugos ministras ir veiklą materialiai remia KAM.