Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai po kruopštaus tyrimo Šalčininkų rajone sulaikė didelį kiekį akcizais apmokestinamų prekių.

Birželio 1 d. kratos Šalčininkų r., Didžiųjų Baušių k., vietinio gyventojo (gimusio 1984 m.) namuose bei pagalbinėse patalpose metu policijos pareigūnai rado ir paėmė daugiau nei 7 000 pakelių kontrabandinių cigarečių. Jų bendra muitinės vertė yra apie 23 000 eurų ir tai sudaro 458 MGL. Taip pat namuose buvo rasta apie 35 000 eurų, kurių kilmę pareigūnai aiškinsis.

Pareigūnai nutraukė nelegalaus „prekybos taško“ veiklą, o kontrabandinių rūkalų savininką laikinai sulaikė.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 str. 2 d. Vyrui gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Policijos pareigūnai dėkoja vietiniams gyventojams už pagalbą kovojant su šešėlinės ekonomikos apraiškomis ir apie nelegalią prekybą akcizais apmokestinamomis prekėmis, kitus teisės pažeidimus prašo pranešti skubios pagalbos telefonu 112, www.epolicija.lt, telefonu 8 700 60000.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)