VSAT praneša, kad antradienį Vilniaus pasienio rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Peckelių kaimu, už kilometro nuo sienos su Baltarusija, užfiksavo du asmenis su ryšuliais. Nešikai irgi pastebėjo pasieniečius, bandė sprukti, tačiau po trumpų gaudynių buvo sulaikyti.

Paaiškėjo, kad 21 metų Vilniaus ir 31 metų Šalčininkų rajonų gyventojai gabeno polietileno plėvele aptrauktus ryšulius, kuriuose buvo 3 tūkstančiai pakelių cigarečių „Korona Superslims“ markės rūkalų.

Gabenti nelegalaus krovinio abu vyrai išsiruošė pasirūpinę dujų balionėliu ir peiliu.

VSAT pareigūnai, tarp kurių buvo ir pasienietis kinologas su tarnybiniu keturkoju, patikrino vietovę, tačiau daugiau nieko įtartino neaptiko. Manoma, kad nelegalus krovinys Lietuvos pusėje laukusiems cigarečių nešikams buvo permestas per valstybės sieną iš Baltarusijos.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimo pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo keturių tūkstančių iki šešių tūkstančių eurų.

Po apklausos nešikus VSAT pareigūnai paleido. Jiems įteikti šaukimai atvykti į Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmus. Cigaretės saugomos G. Žagunio užkardoje.