Policija informavo, kad minėtą sunkų nusikaltimą įvykdė ankščiau ne kartą teisti asmenys, kurie veikdami organizuotoje grupėje, iš anksto pasiskirstę vaidmenimis, išplatino didelį kiekį narkotinės medžiagos – karfentanilį, kurią gabeno į Utenos miestą.

Organizuota grupė veikė kaip Šalčininkų teritorijoje, taip ir Vilniuje bei Utenoje. Dėka ilgo ir kruopštaus Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnų darbo, du įtariamieji, veikdami organizuotoje grupėje buvo sulaikyti, trečiam įtariamajam šiuo metu paskelbta paieška.

Pažymėtina, kad Baudžiamojo kodekso 58 str, numato, kad Organizuotos grupės nariams už nusikaltimo padarymą paprastai skiriama griežtesnė bausmė negu bendrininkų grupės nariams, be to nusikalstamų veikų padarymas grupės asmenų laikytinas atsakomybę sunkinanti aplinkybė.

Pažymėtina, kad tai pirmas atvejis, kai Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnams pavyko nustatyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn organizuotos grupės narius, dariusius sunkius nusikaltimus.

Už šį sunkų nusikaltimą numatyta baudžiamoji atsakomybė nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)