Policija pranešė, kad spalio 15 d., apie 14 val., Eišiškėse policinės priemonės metu pareigūnai sulaikė du vietos gyventojus ‒ merginą (gimusią 2000 m.) ir vyrą (gimusį 1990 m.), kaip paaiškėjo, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesį gelbėtoją.

Sulaikytųjų namuose atlikus kratą, rasta ir paimta keliasdešimt folijos suktinukų su augalinės kilmės medžiaga, įtariama, kanapėmis, 17 geltonų tablečių, įtariama, narkotinės medžiagos, taip pat elektroninės svarstyklės, metalinis smulkintuvas kanapėms malti, sėklų ir džiovintų augalų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d.). Įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.