Anot vietos žiniasklaidos, ekstradicijos procedūros jau buvo pradėtos ir Airijos sostinėje Dubline, bet vėliau L.Campbellas kirto Šiaurės Airijos sieną ir buvo sulaikytas jau Šiaurės Airijos pareigūnų. Belfasto teisėjas trečiadienį paskelbė, kad jo grąžinti į Dubliną nereikia, nes Lietuvos pareigūnai nori, kad klausimas būtų išspręstas Šiaurės Airijoje, skelbiama BBC ir laikraščio "Irish Times" interneto svetainėse.

L.Campbellui, kuris yra įtariamas sprogdinimais Šiaurės Airijos mieste, Lietuva ketina pateikti kaltinimus dėl ginklų kontrabandos. Dėl jo yra išduotas Europos arešto orderis.

Lietuvoje prieš teismą kitą mėnesį turėtų stoti L.Campbello brolis Michaelis. Pastarasis yra kaltinamas tuo, kad pernai sausį Lietuvoje neteisėtai įgijo didelės sprogstamosios galios didelį kiekį šaunamųjų ginklų, sprogmenų, sprogstamųjų medžiagų - snaiperinį šautuvą, trotilą, granatsvaidžius, detonatorius ir tokiu būdu teikė paramą Airijos Respublikos teroristinei grupei Tikroji airių respublikonų armija (angl. "Real IRA").

"Real IRA" yra sukarinta organizacija, siekianti bendro airių nacionalistų ir respublikonų tikslo -Vieningos Airijos, t.y. Airijos ir Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos suvienijimo.