Apie 8.30 val. į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvykęs 24 metų vyras posėdžio taip ir nesulaukė – į salę 9.10 val. atėjusi sekretorė jam pareiškė, kad bylos nagrinėjimą teisėja nutarė nukelti, nes šis... pavėlavo, o teisėja 9 val. iš anksto yra suplanavusi kitos, baudžiamosios bylos, nagrinėjimą.

Greičiausiai taip teisėja pasielgė dėl to, kad nesuspėjo visų bylų išnagrinėti: jai vienu metu teko nagrinėti net keliolika administracinių teisės pažeidimų bylų – pagal nusistovėjusią tvarką posėdžius teisme skiria pažeidimų protokolus surašantys policijos pareigūnai.

Daugiau kaip pusvalandį teismo koridoriuje posėdžio laukęs, bet taip ir nesulaukęs E. Rachinšteinas buvo pakviestas dar kartą atvykti beveik po mėnesio.

E. Rachinšteinui policijos pareigūnai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl to, kad jis vairuodamas motociklą „Ducati“ balandžio 11 d. Vilniuje, Molėtų pl. ir Skersinės g. esančią sankryžą kirto degant raudonam šviesoforo signalui.

Be to, E. Rachinšteinas yra kaltinamas dar ir dėl to, kad motociklą vairavo tam neturėdamas teisės – praėjusių metų rugsėjį dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus teismas jam 2 metams uždraudė vairuoti.

Sustabdžius pareigūnams E. Rachinšteinas apsimetė užsieniečiu, su pareigūnais kalbėjo rusiškai ir pateikė Tailande šių metų vasarį išduotą motociklo vairuotojo pažymėjimą. Vyras teigė, kad ir dirba, ir gyvena Tailande.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad E. Rachinšteinas yra Lietuvos gyventojas ir pernai Lietuvoje iš jo atimta teisė vairuoti transporto priemones. Tailandietiškas pažymėjimas jam nesuteikia teisės vairuoti Lietuvoje (šis dokumentas mūsų šalyje galiotų tik laikinai į Lietuvą atvykusiam užsieniečiui, bet ne ilgiau, kaip 90 dienų).

Už KET pažeidimus E. Rachinšteinas yra baustas keliolika kartų.