Rytinį reidą policijos pareigūnai surengė Kauno rajone, 140 kelyje, važiuojant nuo Kačerginės Zapyškių link. Buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas bei fiksuojami kiti nusižengimai.

Pirmoji policijos dėmesio sulaukusi vairuotoja su savimi neturėjo techninės apžiūros dokumento. Paklausta, kodėl, pareigūnams negalėjo pateikti privalomo dokumento, moteris pasakojo, kad jau seniai jo nebeturi, nes išskalbė kartu su kelnėmis.

„Mašina dalinamės su vyru ir sūnumi, tas vieną kartą paliko džinsų kišenėje, o aš neapsižiūrėjau ir išskalbiau. Reikėjo pasikeisti, bet vis nenuvažiuodavau“, – gailėjosi moteris.

Kitas vairuotojas save gali vadinti tikru ekstrasensu. Vaikinas pasakojo, kad praėjusią naktį sapnavo, jog jį sustabdo policija, o šiandien jis jau aiškinosi pareigūnams, kodėl važinėja nedrausta mašina. Ne kartą šiais metais už įvairius pažeidimus baustas „nostradamas“ savo piniginę turės paploninti – 110 eurų.

Į „Nemuno žiede“ vykstančias lenktynes važiavęs sportininkas, dar neprasidėjus renginiui, susidūrė su rimtomis problemomis. Sportinis automobilis tiesiog užgeso viduryje reido. Nelaimėliui į pagalbą suskubę policijos pareigūnai padėjo užstumti bolidą ir šis užsikūrė.

Pro policijos akis neprasprūdo ir grupelė važiuojančių jaunuolių. Gale sėdintys vaikinai nesegėjo saugos diržų. Už šį nusižengimą jie atsipirko minimalia bauda. Kaip paaiškėjo vėliau, automobilį vairavęs jaunuolis neturėjo 2-jų metų stažo, o klevo lapo užsiklijuoti nepanoro. Pasak vairuotojo, tai – nevyriška. Tačiau už parodytą gailestį policijos pareigūnai jį nubaudė vos 10 eurų baudą.

Pensininkė, namuose palikusi visus privalomus automobilio dokumentus, atsipirko įspėjimu. Moteris dievagojosi, kad vairuoja jau daugybę metų, tačiau per tą laiką nei karto neturėjo reikalų su policija.

Išgėrusių ar kitaip apsvaigusių automobilių vairuotojų nustatyta nebuvo.