Su automobilio vairuotoju, gyvenančiu Kaliningrado srities Jantarnij mieste, vyko ir bendrakeleivė 46-erių metų Olga Čikalova iš Kaliningrado miesto.

Abu piliečiai Panemunės muitininkams pateikė deklaracijas, kuriose buvo įrašyta leidžiamas į Lietuvą įvežti prekių kiekis: po vieną 0,5 litro talpos degtinės butelį, du 0,75 litro talpos šampano butelius, 5 pakelius cigarečių, 1-2 dėžutes mėsos ir žuvies konservų.

Muitinės pareigūnui, atliekant detalų muitinį tikrinimą, automobilyje rasta viena, o po to ir kitos prietaiso butelių kamščiams uždaryti dalys, prietaisas buvo išardytas ir paslėptas įvairiose automobilio vietose.

Kaip pranešė Tauragės teritorinės muitinės atstovas spaudai ir informacijai Romualdas Eglinskas, radinys pareigūnui sukėlė įtarimą, kad vietoje degtinės ir šampano gali būti vežamas spiritas.

Įtarimas pasitvirtino. Buteliuose buvo etilo alkoholis (spiritas).

Vairuotojas ir keleivė prisipažino, kad veža spiritą, kurį gavo iš Kaliningrado degtinės gamyklos.

Automobilyje buvusiame lietsargio futliare, kuris priklausė O. Čikalovai, rasta 60 naujų kamščių degtinės buteliams, 38 komplektai naujų etikečių su užrašais "Stoličnaja", 45 komplektai etikečių "Nastojaščiaja russkaja vodka", 36 komplektai etikečių "Stoličnaja russian vodka".

Abu piliečiai prisipažino, kad spiritą vežė į Lietuvą parduoti ir atšvęsti.

Anot pranešimo, spiritą piliečiai norėjo atskiesti Lietuvos miškelyje, supilstyti į butelius ir po to parduoti.

Vežamos prekės ir automobilis, kurių bendra vertė 3045 litai, sulaikyti.