Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai praneša, kad Kelių policijos skyriaus pareigūnai per pirmąsias šių metų rugsėjo dienas nustatė tris tokio pobūdžio nusižengimus, kai Rusijos Federacijoje registruotos transporto priemonės „papuoštos“ savadarbiais valstybiniais numeriais.

Rusijos Federacijos transporto priemonių valstybiniai numeriai Lietuvos Respublikos teritorijoje nuimami, o vietoje jų pritvirtinamos metalinės numerių ženklų lentelės, kurios savo išvaizda ir šriftu panašios į europietiškas valstybinių numerių ženklų lenteles.

Simboliai numerių ženklų lentelėje atitinka transporto priemonės registracijos liudijime įrašytus valstybinių numerių simbolius, tačiau skiriasi jų šriftas ir dydis, taip pat nėra būtino šalies pavadinimo trumpinio lotyniškomis raidėmis „RUS“.

Administracinių nusižengimų kodeksas už tokį nusižengimą numato atsakomybę, kaip už transporto priemonių vairavimą su suklastotais valstybinio numerio ženklais ir sankcijoje numatyta bauda vairuotojams nuo dviejų šimtų keturiasdešimties iki trijų šimtų keturiasdešimties eurų bei gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo šešių mėnesių iki vienerių metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją