Kraupios nakties įvykius primena nelaimės vietoje žuvusio artimųjų uždegtos žvakutės. Nors tragedija pasibaigęs jaunuolių konfliktas vyko netoli gyvenamųjų namų, žmonės pasakoja tą naktį nieko įtartino negirdėję – tik kai kuriuos iš miego pažadino policijos sirenos.

Vietiniai gyventojai tvirtina, kad nelaimės buvo galima tikėtis – prie Miško ir Aguonų gatvių esančiame pušynėlyje seniai stebimos besirenkančios įtartinos kompanijos.

Panevėžio Rožyno mikrorajono seniūnaitė ir bendruomenės pirmininkė Romualda Šerplienė teigia, kad ši vieta jau spėjo tapti bendruomenės galvos skausmu.

Aplinkiniai gyventojai skundžiasi dėl nuolatinių jaunimo lėbavimų, smulkių konfliktų, parkelyje randamų išmėtytų švirkštų, alkoholio butelių, prezervatyvų.

„Ne kartą rašėme projektus ir teikėme miesto Savivaldybei, rinkome gyventojų parašus ir valdžios atstovų prašėme parkelyje įrengti vaizdo stebėjimo kamerų, tačiau viskas veltui. Į susitikimus kviečiame Savivaldybės atstovus, bet jie net neranda laiko pas mus atvažiuoti. Jaučiamės visiškai pamiršti“, – „Sekundei“ teigė R. Šerplienė. Seniūnaitė sako, kad eiti per šį parkelį temstant nejauku.

Praėjusią vasarą per Rožyno bendruomenės surengtą šventę gyventojai parką išpuošė pačių pagamintomis sūpuoklėmis, tačiau labai greitai jos buvo suniokotos.

„Norėjome šią vietą paversti kultūringo poilsio zona, tačiau labai greitai visos sūpynės buvo nutrauktos. Liko tik vienos, kabėjusios arčiausiai gatvės“, – pasakojo R. Šerplienė.

Policija kviesta ne kartą

Gyvenantieji parko pašonėje jau ir anksčiau yra kvietę policijos pareigūnus raminti parke įsisiautėjusio jaunimo. Šalia nelaimės vietos gyvenantis Arvydas pasakojo, kad naktinės muštynės bei smurto protrūkiai jau ne kartą drumstė aplinkinių namų gyventojų ramybę.

„Ta vieta tikrai nesaugi. Naktimis, ypač vasarą, čia įsisiautėja ne tik vaikinai, bet ir lengvo elgesio merginos, rėkdamos visu balsu prašo meilės. Kai langai atidaryti, viską girdžiu ir tikrai nesijaučiu savo namuose saugiai“, – atviravo Arvydas.

Rožyno bendruomenės gyventojų teigimu, parkelyje dėl besirenkančių kompanijų labiausiai nesaugu savaitgalio naktimis. Prisistatyti nepanorusi moteris pasakojo, kad pereiti per nelaimės vietą jai tenka kone kasdien, tačiau nė karto nesusidūrė su agresyviai nusiteikusiais jaunuoliais.

„Kiekvieną dieną 6 valandą ryto einu į darbą ir tikrai nematau jokių girtaujančių jaunuolių. Nepastebiu jų ir grįždama namo apie 21 valandą vakaro. Žinau, kad ant pušynėlyje esančio kalniuko jaunuoliai mėgsta susirinkti ir pasilinksminti, tačiau niekada nebūčiau pagalvojusi, kad tokie susirinkimai gali baigtis tragedija“, – teigė moteris.

Krečiamas miestas ir apylinkės

Tragedija įvyko ties Aguonų ir Miško gatvių sankryža esančiame parkelyje sekmadienį, dar prieš vidurnaktį.

Pirminiais duomenimis, keturi asmenys parkelyje, apsuptame individualių gyvenamųjų namų, užpuolė tris jaunuolius ir ėmė talžyti lazdomis. Vienam jų pavyko iš muštynių pabėgti sveikam, kitas, nors sužalotas, irgi sugebėjo pasprukti. Tačiau trečiasis buvo mirtinai uždaužytas kumščiais ir lazdomis.

Pastarąjį, jau nebegyvą, ir rado į įvykio vietą vėliau sugrįžęs vienas iš draugų. Buvo iškviestos specialiosios tarnybos, tačiau jaunuoliui niekas nebegalėjo padėti. Greitosios medicinos pagalbos medikai konstatavo jo mirtį. Sužalotasis 18-metis gydomas Respublikinės Panevėžio ligoninės Traumatologijos skyriuje.

Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Rasos Černauskaitės teigimu, jo gyvybei pavojus negresia. Gausios policijos pajėgos įtariamųjų tebeieško visame Panevėžyje ir jo apylinkėse. Tikrinami išvažiuojantys iš miesto ir įvažiuojantys automobiliai, krečiamos įtartinos vietos ir tikrinami įtartini asmenys. Įtariamųjų ieško ir kinologai su šunimis. Tačiau paieškos, trunkančios jau maždaug pusę paros, vis dar bevaisės. Pasak R. Černauskaitės, bendraujama su gyvais likusiais dviem jaunuoliais, tačiau ir jiedu negali nurodyti užpuolikų. Jie tvirtina nežinantys, dėl ko buvo užpulti.