Neseniai iš Biržų rajone, Kučgalyje esančio vaikų socializacijos centro „Širvėna“ pabėgęs 16-metis Pasvalio rajono gyventojas uždarytas į areštinę. Jo 15-metė draugė rokiškėnė paguldyta į ligoninę, nes sulaikius paaiškėjo, kad ji stipriai peršalusi, pakilusi aukšta temperatūra. Ji paguldyta į Rokiškio ligoninę, ten ją saugo policija.

Pasak S. Meliūno, ketinama kreiptis į teismą dėl abiejų įtariamųjų suėmimo.

G. Baranauskas, policijos duomenimis, vertėsi atsitiktiniais darbais, mėgdavo išgerti. Jis dingo maždaug prieš pusantros savaitės.

O lapkričio 4-osios rytą į Rokiškio policijos budėtojus kreipėsi asmuo, sunerimęs dėl dingusio pažįstamo. Jo nerimą sustiprino ką tik prie garažų Rokiškio priemiestyje rasta dingusiojo striukė su kraujo dėmėmis.

Policijos tarnybinis šuo pareigūnus atvedė prie kūdros, kur rasti vyriškio palaikai.

Kriminalistai išsiaiškino, kad žūties dieną G. Baranauskas gėrė su minėtąja porele. Konfliktas įvyko begeriant prie kolektyvinių garažų. Kol kas neaišku, dėl ko kilo mirtinas konfliktas - žmogžudystės motyvai dar nustatinėjami. Pirminiais duomenimis, dėl kažko supykę paaugliai G. Baranauską ėmė talžyti po ranka pakliuvusiais daiktais.

Nužudę bandė lavoną sudeginti lauže, bet nepavyko - tik apdegino kojas. Tada nutempė lavoną ir įmetė jį į kūdrą.

Pareigūnai porelę aptiko viename Rokiškio rajono kaime.

Įtariamoji 15-metė - jau motina. Gegužę ji pagimdė dukrą, apsigyveno Vilniuje esančiuose Motinos ir vaiko namuose. Bet vėliau kūdikį paliko Vilniuje, o pati grįžo į Rokiškį.