Policijos pareigūnai dėkoja visuomenei už pagalbą, ieškant Rokiškio rajone be žinios dingusio vyro.

Dėka intensyvių policijos veiksmų, balandžio 22 d. Rokiškio r., rastas kaip įtariama, nužudytas vyras (gim. 1970 m.), kuris buvo ieškomas nuo balandžio 16 d.

Delfi duomenimis, G. Fitingovo kūnas buvo rastas užkastas netoli įtariamojo sodybos. Pirminiais duomenimis, minimoje sodyboje vyko išgertuvės, kurios pasibaigė tragiškai.

Tiksli mirties priežastis paaiškės po teismo medicinos tyrimo.

Įtariamasis galimai įvykdęs nusikaltimą vyras (gim. 1969 m.) suimtas.

Įvykio aplinkybės tiriamos.

Vyko išgertuvės

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Orlandas Butkus DELFI sakė, jog dar negalima atskleisti įtariamos žmogžudystės tyrimo detalių, nužudymo motyvų. Ir trenerį, ir įtariamąjį žudiką (gim. 1969 m.) pareigūnai apibūdina kaip „normalius žmones“. Tiesa, įtariamasis seniau yra turėjęs reikalų su teisėsauga – buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl alimentų nemokėjimo.

Nustatyta, kad balandžio 15-osios vakarą nužudytasis su įtariamuoju vakarojo, išgėrinėjo. Trenerio artimieji sunerimo tą patį vakarą, kai jis negrįžo namo.

Kitą dieną, balandžio 16-osios vakarą jie kreipėsi į policiją. O balandžio 17-osios naktį įtariamasis buvo sulaikytas savo namuose, kur, kaip įtariama, buvo įvykdyta žmogžudystė.

Namuose atlikus kratą rastą įkalčių. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, prie sodybos esančiame tvenkinyje rastas kruvinas kilimas.

Gausios savanorių pajėgos

Delfi primena, kad prie dingusio trenerio paieškų buvo prisijungę ugniagesiai, bei ne tarnybos metu savanoriškais pagrindais pareigūnams panorę talkinti kariai savanoriai, šauliai, medžiotojai, sportininkai bei kiti geros valios žmonės.

Pasak rajono policijos komisariato viršininko Rimanto Čepulio, paieškose viso dalyvavo per 50 asmenų. Pasak pašnekovo, penktadienį buvo sulaikytas įtariamasis.

Įtariamo sodyboje ir kitose vietose surinkti įkalčiai pareigūnams leido jam pateikti kaltinimus nužudymu. Įtariamasis suimtas mėnesiui.

Pasak R. Čepulio, įtariamasis neprisipažino, kur galėjo paslėpti auką, todėl buvo tikrinami didžiuliai plotai miškingų vietovių ir pelkynų. Tam ir buvo pasitelkti talkininkai.

Neoficialiais duomenimis, dingęs asmuo yra Kūno kultūros ir sporto centro darbuotojas, gerai žinomas treneris, išugdęs ne vieną šalies sporto žvaigždę. Su tuo ir susijęs toks gausus paieškose panorusių dalyvauti žmonių būrys: tai buvę trenerio auklėtiniai, jo sporto šakos gerbėjai.