Rokiškio rajono meras DELFI informavo, kad A. Tymukas atleidžiamas „savo noru ne dėl svarbių priežasčių“, kadangi yra ne vienas svarbus niuansas. Tą dieną, kaip įtariamą, moterį pražudęs ir jos sūnų sužalojęs vyras buvo nedarbingas. Jis ne darbo metu buvo rastas neblaivus apgadintame automobilyje.

„Mano pagrindinė pozicija ir noras yra atsikratyti tuo žmogumi, ir viskas. Teismas tegu sprendžia, kuriam laikui jį sodinti. Mano ne baudėjo pozicija“, - teigė A. Vagonis.

Kraupiu įvykiu pasibaisėjęs meras pareiškė, kad tai viskas, ką jis galėjo padaryti teisiškai ir jis prisiima atsakomybę už savo veiksmus. Ar direktorius kaltas, nuspręs teismas, o kol kas oficialiai tai tik įtarinėjimai.

Jie tai padarė

Augutis Tymukas oficialiai dar nėra paskelbtas kraupios nelaimės kaltininku, tačiau A. Vagonis turi griežtą savo nuomonę. Pašnekovas teigė, kad jis kaip žmogus, kaip asmuo, ne kaip meras, mano, kad jie padarė šį nusikaltimą.

„Manau, kad jie tai padarė,“ - sakė jis.

Sprendimas dėl atleidimo

Rokiškio r. meras informavo, kad ketvirtadienį bus priimtas sprendimas dėl direktoriaus atleidimo. Nuo kada jis bus atleistas iš pareigų, dar nežinia. A. Tymukas pirmiausia turi atiduoti jam nepriklausantį turtą (tarnybinį telefoną, kompiuterį ir kt.).

Jo teigimu, direktorius pareigas turėtų nustoti eiti maždaug gruodžio 7-8 dienomis.

DELFI primena, kad avarija įvyko pirmadienį kelyje Rokiškis-Čedasai, ties Maineivos k. Čia buvo kliudyti du žmonės, stovintys prie sugedusio automobilio „Renault Espace“. Važiuojamoje kelio dalyje stovėję asmenys nevilkėjo šviesą atspindinčių liemenių, tačiau buvo įjungtas automobilio avarinis signalas.

45-erių moteris dėl patirtų sužalojimų mirė, jos 22-ejų sūnus dėl nugaros ir dubens sužalojimų paguldytas į Rokiškio ligoninę.

Kaip paaiškėjo vėliau, jiedu buvo užkliudyti „Seat Alhambra“ automobilio – šis metėsi į priešpriešinę eismo juostą. Vairuotojas iš eismo įvykio vietos paspruko.

Direktorius rastas miegantis automobilyje

Apie baisią nelaimę buvo pranešta apie 17.45 val.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos gausios policijos pareigūnų pajėgos ir apie 19.20 val. Rokiškio r. prie Kamajų miestelio jie rado apgadintą automobilį. Prie transporto priemonės vairo miegojo vyriškis (gimęs 1963 m.).

Vairuotojui ligoninėje buvo nustatytas 1,87 prom. girtumas.

Paaiškėjo, kad tai – Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius A. Tymukas, jis buvo sulaikytas. Automobilyje rastas ir dar vienas neblaivus direktorius Pareigūnai taip pat išsiaiškino, kad kartu su juo važiavo ir vienos Rokiškio r. pagrindinės mokyklos direktorius.

Rokiškio rajono mero A. Vagonio teigimu, tai – Jūžintų Juozo Otto Širvydo pagrindinės mokyklos direktorius Eimutis Mališauskas. Jam taip pat nustatytas 1,87 promilės girtumas. E. Mališauskui skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti, pranešė BNS.

Antradienį ryte, 8 val., jis pats atėjo pas rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėją Aurimą Laužadį. Direktorius prisipažino „prisidirbęs“ – Suvainiškyje vartojo alkoholį ir mašinoje užmigo, todėl nieko neatsimena. Jis dar dvejoja, ar pasitraukti iš užimamų pareigų.

Trise išgėrė butelį tekilos

Keliama versija, kad A. Tymukas, šiuo metu dėl ligos turintis nedarbingumo pažymėjimą, pirmadienį apie 16 val. susitiko su E. Mališausku Suvainiškyje, kur trise „išgėrė nepilną butelį tekilos“.

Direktorius ir jų pažįstamą ūkininką vienija tai, kad visi jie priklauso medžiotojų klubui. Be to, abu direktoriai savo mokyklose vesdavo kūno kultūros pamokas, Prisidėti prie šio susitikimo buvo kviečiamas ir Pandėlio pradinei mokyklai vadovaujantis Valdis Vaičėnas, tačiau jis atvykti nesutiko. Vėliau jis sulaukė žuvusios moters vyro skambučio – šis prašė pagalbos sugedus automobiliui.

E. Mališaukas „Gimtojo Rokiškio“ žurnalistams teigė, kad po išgertuvių atsisėdo į automobilį ir „nieko neatsimena, jokio smūgio nejuto“. E. Mališauskas teigė, kad grįžęs namo dar vartojo alkoholio, o pamiegojęs išvedė pasivaikščioti šunį.