VSAT informuoja, kad penktadienį Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai Šumsko punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą automobiliu „Renault Megane Scenic“ su baltarusiškais numeriais vykusios 49-erių Baltarusijos pilietės dokumentus. Patikros metu vairuotoja deklaravo vežanti leistiną kiekį cigarečių – du pakelius. Pasieniečiams nusprendus atlikti nuodugnų transporto priemonės patikrinimą, ant galinės sėdynės gulėjusioje rankinėje rasti 7 pakeliai cigarečių „Winston Blue Superlims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Nuo moters sklido smarkus alkoholio kvapas, jos kalba buvo nerišli. Baltarusę pasieniečiai sulaikė ir pristatė į Kenos užkardą. Iškviesti policijos pareigūnai alkotesteriu moteriai nustatė 1,93 prom. girtumą.

Baltarusijos pilietei už transporto priemonės vairavimą esant neblaiviai Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Baltarusei gresia bauda nuo 580 iki 869 Eur su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Taip pat dėl kontrabandos gabenimo pasieniečiai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Už tai Baltarusijos pilietei gresia nuo 145 iki 869 Eur bauda, taip pat automobilio konfiskavimas.

Atlikus visus formalumus ir baltarusei įteikus šaukimus bylų nagrinėjimui, užsienietė buvo paleista. Jos vairuotas automobilis „Renault Megane Scenic“ buvo perduotas į užkardą atvykusiam blaiviam asmeniui, kuris išvyko kartu su moterimi.