Šeštadienio rytą, per policijos reidą, Vilniaus plente įkliuvo 3 neblaivūs vairuotojai, vakare pareigūnų gretos ir laikinieji kelio ženklai buvo išrikiuoti prie pietinio įvažiavimo į Klaipėdą. Prie Rimkų gyvenvietės buvo tikrinami automobiliai įvažiuojantys į miestą.

Kone pirmam sustabdytam piliečiui Aleksejui N., gim. 1974 m., nustatytas lengvas girtumas - 1.12 prom. alkoholio. Jam surašytas protokolas, pasiūlyta susirasti blaivų draugą, giminaitį, ar taksi vairuotoją, kuris galėtų parvairuoti jo automobilį „Seat Alhambra“. Atvažiavo taksistas.

Automobilio „Mercedes Benz Vito“ vairuotojui Vladimirui K., gim. 1961 m., taip pat nustatytas lengvas girtumas - 0,75 prom. alkoholio.

Netrukus buvo sustabdytas automobilis „Audi 80“, kuris važiavo be techninės apžiūros. Be to, šio automobilio vairuotojui Aivarui, gim. 1974 m., taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.88 prom. alkoholio.

Policijos pareigūnui pradėjus pildyti dokumentus, paaiškėjo, kad tai - Klaipėdos Apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Velutis. Jis elgėsi santūriai. Darbo pažymėjimo po pareigūno nosimi nekaišiojo. Su pažeidimu sutiko. Ant dokumentų parašus sudėjo ir teigė, tiesiog per anksti sėdęs prie vairo ir važiavęs.

Netrukus buvo sustabdytas girčiausias šio reido vairuotojas. Limuzino klasės „Audi A8 L“ vairuotojo Andrejaus G., gim. 1978 m., organizme rasta 1.42 prom. alkoholio. Ant jo automobilio valstybinių numerių rėmelio puikavosi užrašas, kai tai ne bet koks, o kažkaip susijęs su „Rusijos federacijos mokesčių tarnyba“, automobilis.

Nuo 18.30 iki 21.30 val. Rimkuose alkoholiu matuokliu patikrinti 187 vairuotojai. 4 jų buvo neblaivūs. 9 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos. 3 pilietės nubaustos už tai, kad važiavo neprisisegusios saugos diržų. Viena teigė, kad karšta, kita, kad nenori ištepti drabužių, o trečioji pareiškė, kad diržas spaudžia jos įstabią krūtinę, tiesiog nepatogu važiuoti prisisegus diržą.