Reidas prasidėjo vėlyvą vakarą Naujojoje Vilnioje. Prieš pat vidurnaktį buvo sustabdytas 24 m. jaunuolis, vairavęs automobilį „Audi“. Drauge su juo važiavo keleivė.

Vyriškis iškart ėmė plūsti žurnalistus necenzūriniais žodžiais. Teigė esąs savo teritorije, kurioje niekas neturi teisės jo fotografuoti. „Važinėjau ir toliau važinėsiu“, – užtikrintai sakė beteisis vairuotojas. Pirminėmis žiniomis, jis automobilį įsigijo vos prieš kelias dienas. Vaikinui surašytas protokolas.

Apie vidurnaktį pareigūnai sustabdė automobilį „Audi A3“ su vokiškais numeriais. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad mašina, kuri pirkta Lenkijoje, Lietuvoje registruota nėra. Vairuotojas tikino, kad automobilis pirktas jo giminaitės vardu, todėl nepastebėjo, kad valstybiniai numeriai ant automobilio nesutampa su tais, kurie nurodyti dokumentuose.

Pareigūnai sutikrino kėbulo numerį, kad įsitikintų, jog mašina nėra vogta. Už šį pažeidimą gresia 120 Eur bauda, jei vairuotojas anksčiau nėra baustas. Kitu atveju – nuo 240 iki 450 Eur arba teisės vairuoti atėmimas nuo 6 iki 12 mėn. Tokiu atveju gresia atsakomybė už neteisingą mašinos registraciją arba eksploataciją su netinkamais valstybiniais numeriais.

Vėliau reidas persikelė į Vilniaus centrą – T. Vrublevskio gatvę. Pareigūnai sustabdė automobilį, kuriuo važiavo linksmai nusiteikę 6 keleiviai. Kadangi lengvuoju automobiliu leistina važiuoti tik 5 asmenims, vairuotojui surašytas protokolas.