Pirmas buvo jaunuolis (gim. 1997 m.), vairavęs neturėdamas teisės vairuoti.

Vidurnaktį Žvėryne, Gervių g., itin rimti nemalonumai ištiko automobilio „Saab“ vairuotoją (gim. 1992 m.). Pareigūnai jam nustatė 2,22 prom. girtumą (nuo šių metų pradžios vairuotojai, kurių girtumas viršija pusantros promilės, baudžiami ne administracine, o baudžiamąja tvarka). Už tai gresia arba keliolikos tūkstančių eurų bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 1 metų.

Automobilyje buvo trise. Jauni vyrai papasakojo, kad gėrė degtinę vieno iš keleivių tėvų namuose (prie to namo automobilis ir buvo sustabdytas). Begeriant sūnus susipyko su motina ir trijulė išėjo. Pasak jų, jie išsikvietė taksi. Bet belaukiant „Saab“ vairuotojas sugalvojęs tvarkingiau pastatyti savo automobilį (į mašiną susėdo visi trys), tuo metu atvažiavo pareigūnai.

Girtą vairuotoją prie vairo užklupę policininkai į Gervių gatvę atvažiavo ne atsitiktinai - jie buvo gavę iškvietimą dėl smurto artimoje aplinkoje. Policijai buvo pranešta, kad sūnus (vienas iš „Saab“ keleivių) mušė motiną. Beje, pranešimas apie smurtą nepasitvirtino - paaiškėjo, jog tai buvo žodinis konfliktas.

„Saab“ išvežtas į saugomą aikštelę, nes automobilis gali būti konfiskuotas.

Apie 0.45 val., reido dalyviams keičiant reido vietą, vienas iš ekipažų Kauno g. atkreipė dėmesį į įtartinai vairuojamą „VW Jetta“. Sustabdžius šį automobilį paaiškėjo, kad vairuotojas - Italijos pilietis - neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumas - 0,51 prom.

Net nustačius girtumą alkotesteriu, užsienietis teigė išvis negėręs.

Visi trys išnuomotu automobiliu važiavę italai buvo išgėrę. Kadangi nė vienas jų negalėjo vairuoti, automobilis išvežtas į saugomą aikštelę.