Galvės g. įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas - „Audi A4“ vairavusiam vaikinui nustatytas lengvas girtumas (0,64 prom.). Jis su drauge važiavo į gedulingus pietus.

Čia buvo patikrinta ir pora žinomų žmonių. Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentui, žinomam žurnalistui Valdui Valiukevičiui pareigūnai neturėjo jokių priekaištų. O Seimo narys Bronius Bradauskas neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Tačiau paaiškėjo, kad teisę vairuoti jis turi, tik pažymėjimą palikęs namuose.

Ukmergės plente pirmasis įkliuvo neblaivus „Opel Corsa“ vairuotojas. Vaikinas sakė važiuojantis į darbą. Jam nustatytas 0,82 prom. girtumas.

Klevo lapu pažymėtą „Ford Focus“ vairavęs vaikinas buvo blaivus, bet iš kitų tikrintų vairuotojų jis išsiskyrė tuo, kad važiavo į nedidelį automobilį įsikrovęs duris, kurios užėmė beveik visą saloną.

Apie 9.30 val. miesto link važiavusio „Volvo S80“ vairuotojas, priešakyje pamatęs stovinčius policijos automobilius, sustojo neprivažiavęs kordono, tačiau toje vietoje nėra nė menkiausios galimybės kur nors nusukti iš greitkelio. Pamatę sustojusį automobilį prie jo iškart nuvažiavo pareigūnai.

Paaiškėjo, kad prie vairo sėdi neblaivus JAV pilietis. Amerikiečiui (gim. 1978 m.) nustatytas 1,02 prom. girtumas. Kartu su juo važiavo lietuvis. Pastarasis sakė, kad jie skuba į oro uostą.

Kalifornijos gyventojas pageidavo atlikti amerikietiškus blaivumo testus (pavaikščioti linija, užsimerkus pirštu pataikyti į nosį ir pan.), tačiau Lietuvoje tokie blaivumo tikrinimo būdai negalioja.

Buvo iškviestas vertėjas, kad vėliau užsienietis negalėtų išsisukinėti teigdamas, kad jis juos arba policininkai jį neteisingai supratę.

Velykas Lietuvoje šventęs amerikietis teigė išgėręs tik vieną butelį vyno ir buvo labai nepatenkintas mūsų šalimi ir policininkų darbu: visiems aplinkui rodė savo JAV piliečio pasą, sakė, kad policija Lietuvoje dirba, kaip Meksikoje ar Afrikoje, o lietuvius išvadino „fuc... niggers“ ir t.t.

Užsieniečiui įteiktas šaukimas į teismą, kur jam bus paskirta bausmė už vairavimą neblaiviam. Bet pareigūnai neabejoja, kad į teismą jis neatvyks, o JAV pareikš, kad vairuotojo pažymėjimą pametė. Pasak policininkų, tokios problemos daug geriau sprendžiamos kaimyninėje Lenkijoje, kur užsieniečiai, įkliuvę girti prie vairo, uždaromi už grotų ir paleidžiami, kai susimoka baudą.

„Volvo S80“ išvežtas į saugomą aikštelę, o amerikietis su draugu lietuviu, baigus tvarkyti pažeidimo dokumentus, į oro uostą išvažiavo taksi. Sakė, kad į lėktuvą dar spės.