Reidas prasidėjo prie Rasų ir Dunojaus gatvių sankryžos. Pirmasis čia įkliuvo prastų manierų (vis rodė vidurinį pirštą) jaunas vyrukas, vairavęs pažįstamo BMW. Vaikinas neturi ir niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Apie 23 val. buvo sustabdytas automobilis „Mazda 323“. Jį vairavęs jaunas vyras teigė vairuotojo pažymėjimą palikęs namuose. Įsodinus jį į policijos automobilį ir tikrinant duomenų bazėje ar jis tikrai turi teisę vairuoti, salone pasklido alkoholio kvapas. Vyras tvirtino, jog išgėrė visiškai neseniai, todėl pareigūnai leido jam palaukti 10-15 minučių ir tik tada liepė pūsti į alkoholio matuoklį. Nustatytas 0,68 prom. girtumas.

Be to, paaiškėjo, kad apie namuose paliktą vairuotojo pažymėjimą vyras melavo - jis šio dokumento niekada nėra turėjęs. Už vairavimą neturint tam teisės jis jau ne kartą baustas. Paskutinį kartą - lygiai prieš mėnesį. Tąsyk jis nubaustas už tai, kad vairavo girtas ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.

Konfiskavus automobilį, vyrukas už porą šimtų eurų nusiperka kitą trantą ir vėl važinėjasi. „Mazda“ irgi gali būti konfiskuota, todėl vairuotojas iš mašinos, prieš ją išvežant į saugomą aikštelę, išsiėmė magnetolą (kuri ko gero kainuoja daugiau, nei pats automobilis). Matyt, jau planuoja pirkti kitą seną laužą, į kurį įsidės magnetolą.

Po vidurnakčio reide dalyvaujantys pareigūnai užėmė pozicijas Geležinio Vilko g., abiejose tunelio pusėse. Čia buvo matuojamas automobilių greitis (toje vietoje leidžiamas greitis - 60 km/val.).

Nubausta 16 vairuotojų, smarkiai viršijusių leidžiamą greitį. Trys iš jų, neturintys 2 metų vairavimo stažo, ne tik gavo baudas, bet ir neteko teisės vairuoti.

„Audi A8“ vairavęs vaikinas važiavo 97 km/val. greičiu. Už tai jam skirta bauda ir 3 mėnesiams atimta teisė vairuoti.

„Opel“ lėkė 107 km/val. Už tai jaunas vairuotojas turės susimokėti ir pusei metų neteks vairuotojo pažymėjimo. Šis vyrukas irgi demonstravo savo vidurinį pirštą.

Nakties rekordininkas - irgi „klevo lapas“. Stažo neturinčio jaunuolio BMW leidžiamą greitį viršijo daugiau, nei dvigubai - 139 km/val. Šis vyrukas vairuoti negalės metus ir dar turės sumokėti nemenką baudą.

Antras pagal greitį - „Mercedes“ vairuotojas, lėkęs 113 km/val. greičiu. Ant automobilio numerio rėmelio puikuojasi užrašas „Mamos, slėpkite dukras“.

Baudą užsidirbo ir vienas užsienietis. „Toyota RAV4“ vairavęs egiptietis už tai, kad važiavo 103 km/val. greičiu, turės sumokėti pusę minimalios baudos (nes per metus baudžiamas pirmą kartą) - 85 eurus.

Tarp įkliuvusių greičio mėgėjų - dvi merginos. „Nissan Qashqai“ vairuotoja važiavo 94 km/val. greičiu. O prie „VW Golf“ vairo sėdėjusi mergina lėkė 103 km/val. greičiu.