Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kelių policijos pareigūnai surengė reidą sostinėje. Apie 23.30 val. Buivydiškių ir Čiobiškio gatvių sankryžoje buvo sustabdytas pirmasis pažeidėjas.

Nuo „Nissan“ automobilio (pažymėtas neįgaliojo ženklu) vairuotojo sklido stiprus alkoholio kvapas. Senyvo amžiaus vyras į alkotesterį pirmojo pūtimo metu įpūtė 1,84 prom., o po 15 minučių šiek tiek daugiau – 1,86 prom.

Vyriškis sunkiai orientavosi aplinkoje, jis teigė, kad važiavo namo, o vartojo tik alų. Vėliau paaiškėjo, kad jis alkoholį vartoja jau ketvirta diena.

Po vidurnakčio reidui persikėlus į Pylimo gatvę pareigūnai nustatė ir dar vieną pažeidėją.

Elektromobilių nuomojama užsiiminėjančios įmonės „Spark“ automobiliu „VW Up“ važiavęs Vokietijos pilietis pasirodo buvo neblaivus. Jis į alkoholio matuoklį įpūtė 0.88 prom.

Be viso to reido metu užfiksuoti ir penki vairuotojai, kurie buvo šiek tiek pavartoję alkoholio, tačiau galėjo vairuoti savo transporto priemones.

Reido metu Kelių policijos pareigūnai skubėjo ir į Vilniuje esančią Kauno gatvė. Pasirodo, kad susidūrė du automobiliai: „Audi“ ir „Mercedes-Benz“.

Pirminiais duomenimis, „Audi“ automobilio vairuotojas norėjo apsisukti ir, nepraleidęs pagrindiniu keliu važiavusio „Mercedes-Benz“, sukėlė avariją.

Iš pradžių buvo pranešta, kad nelaimės metu nukentėjo žmogus, visgi, į ligoninę jis nebuvo nuvežtas.

Policija aiškinasi šio įvykio aplinkybes.

Vilniaus pareigūnai primena, kad panašūs reidai bus rengiami ir ateityje.