Gausios policijos pareigūnų pajėgos nuo 17-tos valandos ėmė tikrinti automobilius, kurie važiavo magistraliniu keliu Panevėžio link. Vos pradėjus tikrinti vairuotojus paaiškėjo, kad optimistų, vairuojančių „iš po vakarykščio“, keliuose vis dar yra.

1955 metais gimęs  automobilio „Seat“ vairuotojas ne itin nudžiugo pamatęs, ką rodo alkoholio matuoklis. Vyrui nustatytas lengvas girtumas – 0,80 prom. girtumas, tad drąsa, kuri buvo sėdant vairuoti tuoj pat išgaravo ir jis puolė telefonu ieškoti kas parvairuotų automobilį, nes kitu atveju transporto prienmonė bus uždaryta į policijos saugojimo aikštelę.

Šiam įkaušusiam vairuotojui betvarkant reikalus, įkliuvo jo likimo draugas, kurio automobilis buvo pilnas keleivių. Prie „Volvo“ automobilio vairo vyras sėdo, kaip pats sakė, „iš po vakarykščio“.  Alkoholio matuoklio ekrane įsižiebusios 0,43 promilės sugadino planuotą kelionę. 1981 m. gimęs vyras tik tuomet susigriebė, kad šalia važiavęs bičiulis ir vairuotojo pažymėjimą turi, ir blaivus. Skaudi pamoka, dėl kurios jam, kaip ir „Seat“ vairuotojui, teks aiškintis teisme.

O štai „VW Passat“ automobiliui pareigūnai nulupo techninės apžiūros lipdukus. Jo vairuotojai „koją pakišo“ liepos mėnesį įsigaliojęs įstatymas dėl automobilių langų tamsinimo: jei neatitinka reikalavimų – tokiam automobiliui policijos pareigūnai iš karto anuliuoja techninę apžiūrą. Tai ir buvo padaryta. Už įstatymo ignoravimą laukia ir bauda, ir mokestis už autovežio paslaugas.

Reido metu patikrinti motociklų vairuotojai. Visi jie važiavo atsakingai – jokio alkoholio prieš kelionę. Tiesa, policijos pareigūnams teko paauklėti kelis drąsuolius, mynusius dviračius, kurie nekreipė dėmėsio į puikiai sutvarkytą dviračių taką ir važiavo šalia automobilių. Paaiškinus, kad yra jiems skirtas dviračių takas, vyrai persikėlė dviračius per metalinius atitvarus.

Pasikalbėti su policijos pareigūnams panoro dar vienas dviratininkas. Nors vyras važiavo dviračiu taku, sustojo papriekaištauti, kad pareigūnai visai negaili spūstyje esančių vairuotojų. Visgi sužinojęs, kad yra įkliuvusių neblaivių, atlyžo. Padiskutavęs, kad nenorėtų pats būti partrenktas neblaivaus vairuotojo, numynė savais keliais.

Mažaug pusantros valandos vykusio reido pabaigoje baudą gavo ir automobilio techninės apžiūros neturėjęs vairuotojas. Jis nė neslėpė žinojęs, kad jos neturi, tikino, kad tik ką pirko ir iš karto išvažiavo į Rokiškį. Jokių pretenzijų jis policijos pareigūnams nereiškė, suprato, kad pasielgė neatsakingai, tad už tai teks susimokėti baudą.

Per trumpą laiką surašyti ir dar keli administracinių teisės pažeidimų protokolai. Vienas vairuotojas nepateikė vairuotojo pažymėjimo, vienas jo iš viso neturėjo.

Policijos pareigūnai nuo ankstaus ryto buvo surengę reidą ir kelyje link Trakų. Čia pasitaikė ir girtų, ir vienas itin aktyvus kyšio siūlytojas, kuris ėmė pats vaikščioti nuo vieno prie kito ir įtikinėti, kad kas nors paimtų pinigus. Pastabos neataušino entuziazmo įsiūlyti pinigus, tad vyrukas užsidirbo į baudžiamąją bylą.

Lietuvos kelių policijos pareigūnai ne kartą perspėjo, kad girtiems vairuotojams atokvėpio nebus, o reidai vyks visoje šalyje.