Iš penktadienio į šeštadienį tiek Vilniuje, tiek ir Vilniaus apskrityje vyko policijos pareigūnų organizuojami prevenciniai reidai.

Dieną, prasidėjus Lietuvos kelių policijos tarnybos reidui, beveik iškart Stepono Batoro g. įkliuvo „Audi“ vairuotojas. Jis ne tik gerokai viršijo šioje gatvėje leistiną greitį, bet ir nepaklusęs pareigūnų reikalavimui sustoti mėgino pasprukti. Sulaikius keturiasdešimt penkerių metų vyriškį paaiškėjo, kad jam ne tik anksčiau atimta teisė vairuoti transporto priemonę, bet ir sulaikymo metu jis buvo neblaivus – alkotesteris parodė 0,78 prom.

Netrukus LKPT pareigūnams įkliuvo trisdešimtmetis „Volkswagen“ automobilio vairuotojas, kuris taip pat prie vairo sėdo būdamas girtas. Patikrinus blaivumą vyrui nustatyta 0,98 prom.
Taip pat reidą apskrityje vykdę pareigūnai sulaikė ir teisės vairuoti transporto priemonės neturintį keturiasdešimtmetį automobilio „Mercedes“ vairuotoją.

Vairuotojų pažymėjimų neturinčių ar juos praradusių asmenų netrūko ir pačiame Vilniuje. Vilniaus miesto policijos pareigūnams pradėjus tikrinti automobilius Kalvarijų gatvėje buvo sustabdytas prabangus „Porsche“, kurį vairavo vairuotojo pažymėjimą už vairavimą išgėrus praradęs trisdešimtmetis. Nepaisant gręsiančių nemalonumų, vyriškis buvo gerai nusiteikęs ir mielai bendravo su žurnalistais. Pasigyręs, kad vairuoja įmonės automobilį, vairuotojas palinkėjo žurnalistams „kada nors susirasti normalų darbą ir įsigyti kažką panašaus“. Vėliau, pagautas įkvėpimo, pažeidėjas pasijautė žvaigžde ir pareiškęs, kad „yra ne prastesnis už Egidijų Dragūną“, čia pat surengė „meninį performansą“, atkartodamas puikiai žinomus Selo gestus. Tiesa, skirtingai nuo muzikanto, vyriškis pabrėžė, jog performansas „skirtas ne pareigūnams, o žurnalistams“.

Toje pačioje Kalvarijų gatvėje sustabdyto „Audi“ automobilio vairuotojas nebuvo toks malonus. Dvidešimtmetis buvo praradęs teisę vairuoti transporto priemonę už „klevo lapo“ laikotarpiu padarytus nusižengimus, tačiau užuot pasitaisęs ir toliau važinėjo pažeidinėdamas Kelių eismo taisykles. Išvadinęs žurnalistus „urodų gauja“, dvidešimtmetis iškart pasislėpė automobilyje.

Po pertraukos, jau prasidėjus šeštadieniui, reidas persikėlė į Geležinio vilko gatvę. Čia beveik iškart buvo sustabdytas įmonės „Remax“ spalvomis papuoštas „Volkswagen“, kurį vairavo neblaivus Portugalijos pilietis. Vyras labai pasipiktino, kad jį fotografuoja, bandė pareigūnams aiškinti, kad tai – jo teisių pažeidimas, tačiau apie savo teises keturiasdešimtmetis dar turės progos padiskutuoti, nes alkotesteris, įvertinus paklaidą, parodė 0,41 prom. (lengvas girtumas).

Nelabai žurnalistų dėmesiu džiaugėsi ir dvidešimtmetis „Fiat“ vairuotojas, kuris vairavo savo automobilį neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Rusiškai išsakęs, ką galvoja apie fotografus, vėliau jaunuolis beveik iš kiekvieno sustabdyto patikrai automobilio vairuotojo prašė cigaretės, tačiau iki reido pabaigos noras parūkyti taip ir liko nepatenkintas.

Ramiausiai elgėsi ir dėl nieko neprieštaravo penkiasdešimtmetis „Volkswagen“ autobusiuko vairuotojas moldavas. Jis taip pat vairavo savo automobilį neturėdamas tam teisės, tačiau nuo žurnalistų nesislapstė, su pareigūnais nesiginčijo ir ramiai sutiko su jam paskirta nuobauda.

Apibendrinus reidų rezultatus, galima teigti, kad tokio pobūdžio drausminės priemonės mūsų keliuose yra būtinos, nes pažeidėjų, ką parodė prabėgusi naktis, netrūksta.