Naktinis reidas prasidėjo spalio 7 d. Iš pradžių pareigūnai dirbo Švenčionyse. Čia buvo patikrintas 1988 m. gim. vairuotojos blaivumas bei dokumentai. Paaiškėjo, kad moteris neturi teisės vairuoti - jos pažymėjimas negalioja. Taip pat ji turi gausybę nesumokėtų baudų už kelių eismo taisyklių pažeidimus. Alkoholio matuoklis parodė 1.16 prom. girtumą, todėl „Audi“ vairuotoja savo kolekciją papildys dar viena solidžia bauda.

Vėliau reidas vyko M. Daukšos g., netoli Aušros vartų, kur liūdnai baigėsi smagi merginos kelionė namo su draugais. Alkoholio matuoklis jai nustatė 0,47 prom. girtumą. Kukli ir sutrikusi mergina slėpėsi nuo kamerų ir teisinosi, kad išgėrė tik vieną bokalą alaus ir skubėjo namo, nes ryte turi išvykti į Baltarusiją. Šįkart ir tas vienas bokalas gali kainuoti vairuotojo pažymėjimą arba nemažą baudą.

Olandų gatvėje į nemalonumus pateko „VW Passat“ vairuotojas. Jo automobilis buvo neleistinai tamsintais priekiniais langais. Jam liepta čia ir dabar nusilupti plėvelę arba bus panaikinta techninė apžiūra. Vyras reikalavimui pakluso ir tada galėjo tęsti kelionę.

Vėliau pareigūnams teko rūpintis dviejų vyrų, klaidžiojančių aktyvaus eismo gatvėmis, saugumu. Pirmasis, jaunas vaikinas, patrulių akivaizdoje perėjo kelią degant raudonai šviesai, todėl buvo sulaikytas. Už KET pažeidimą jam buvo išrašytas protokolas.

Antrasis prisidirbo kur kas smarkiau, kai šlaistėsi viduriu gatvės prie Krašto apsaugos ministerijos ir vos nepakliuvo po ratais. Policininkai neatsakingą pėsčiąjį nusivedė į automobilį, o šis ėmė keiktis, priešintis bei įvairiai necenzūriniais žodžiais įžeidinėti pareigūnus. Ne kartą tuščiai prašytas nusiraminti, vis labiau įsiaudrino, kol galiausiai buvo surakintas antrankiais ir išvežtas į 3-iąjį policijos komisariatą. Ten paaiškėjo, kad jaunuolis visiškai girtas — „įpūtė“ 2,22 prom.

Baigiantis reidui, apie 2.45 val., Totorių ir Liejyklos gatvių sankryžoje buvo sustabdytas „BMW 740“. Vairuotojas (gim. 1972 m.) atsisakė tikrintis blaivumą ir davė policininkams 195 eurų kyšį.