Keturi vairuotojai buvo išgėrę, tačiau draudžiamos ribos neviršijo. Tiesa, vieną išgelbėjo tik įstatyme numatyta alkoholio matuoklio paklaida. Vaikinui buvo nustatyta 0,41 promilės, tačiau, atmetus galimą paklaidą, alkoholio kiekis nesiekė 0,4 promilės. Jaunas vyras stebėjosi, kad vakare išgėrus alaus, ryte vos neprarado vairuotojo pažymėjimo: "Nežinau, kiek aš to alaus įkaliau, bet ne kosmosą...".

Vienas vairuotojas įkliuvo nemenkai išgėręs. "Opel" vairavęs 1993 m. gimęs vaikinas sakė buvęs gimtadienyje, naktį nemiegojęs: "Galvojau namuose išsimiegosiu...". Alkoholio matuoklis parodė 1,51 promilės.

Vaikinui buvo likę 10 dienų iki dviejų metų vairavimo stažo - jau būtų galėjęs gauti normalų vairuotojo pažymėjimą. Jaunuolis sakė išvyksiantis dirbti į užsienį, nes "ką čia autobusais važinėt? Toli nuo darbo gyvenu".

Įkliuvo ir "Alfa Romeo" vairuotojas - paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti, nes vairuotojo pažymėjimas iš jo jau atimtas.

"VW Passat" vairuotojas bagažinėje vežėsi 70 litrų dyzelinio kuro be įsigijimo dokumentų. Jam už naftos produktų gabenimo ir laikymo tvarkos pažeidimą gresia bauda nuo 1 tūkst. iki 20 tūkst. litų.

Susirūpinti teko ir prabangiai atrodančio "Lexus LS 600 hL" vairuotojui, kai sužinojo, kad už tamsintus priekinių durelių langus bus anuliuota automobilio techninė apžiūra ir mašina nebegalės dalyvauti eisme - iš patikrinimo vietos ją teks išsivežti autovežiu.

Priekinių durelių langų šviesos laidumas turi būti ne mažesnis kaip 70 procentų. Specialiu prietaisu patikrinus "Lexus" langus nustatyta, kad jų laidumas - 49 procentai.

Bet vairuotojui pavyko išvengti didesnių rūpesčių - paaiškėjus, kad langai ne tonuoti, o tamsinti plėvele, pareigūnai jam pasiūlė čia pat nulupti plėvelę. Tai jis ir padarė. Todėl techninė apžiūra nebuvo anuliuota ir vyriškis galėjo tęsti kelionę.

O įkliuvusiam čigonui tęsti kelionės pareigūnai neleido, nes jis niekada gyvenime nėra turėjęs vairuotojo pažymėjimo.

Sustabdžius senutėlį "VW Jetta", vairuotojas ir dvi keleivės dar bandė apsimesti, kad vairuotojo pažymėjimas yra kažkur mašinoje, tik nepavyksta jo rasti.

Vairuotojas (gim. 1982 m.) buvo nuvestas į tarnybinį policijos automobilį. Čia patikrinus duomenų bazes paaiškėjo, kad jis niekada neturėjo teisės vairuoti, bet nuolat vairuoja ir jau buvo dėl to baustas šešis kartus.

Jo itin menkavertį automobilį policija sulaikė, jis išgabentas į saugomą aikštelę. Bausmę čigonui skirs teismas. Pareigūnų manymu, baudos jis nemokės, mašinos pasiimti niekas neateis, o jis už 200 litų nusipirks kitą kledarą ir policija jį vėl stabdys.