Autobuso vairuotojas prisivaišino filmavime

Reidas apie 16 val. prasidėjo prie įvažiavimo į Pilaitę, Taurupės g. Maždaug per pustrečios valandos čia įkliuvo šeši neblaivūs vairuotojai (visi neviršijo pusantros promilės).

Paaiškėjo, kad vienas iš jų ne tik neblaivus (0,67 prom.), bet ir neturintis teisės vairuoti. Jam gresia bauda nuo 1100 iki 1500 eurų ir transporto priemonės konfiskavimas, todėl jo mašina išvežta į policijos sulaikytų automobilių aikštelę.

Pareigūnus sudomino ir kabrioletas „Mini Cooper“ nuleistu stogu. Vairuotojas vežė du mažus vaikus. Vyrui nustatytas 0,97 prom. girtumas.

Pasak pareigūnų, visi šie vairuotojai važiavo namo po darbo biuruose.

Po to dar vienas neblaivus vairuotojas buvo sustabdytas Sausio 13-osios g. Užsakomojo 20 vietų autobuso vairuotojas, vežęs 8 ar 9 keleivius, pripūtė 0,49 prom., nors autobusų vairuotojai privalo būti absoliučiai blaivūs. Vyras papasakojo, kad vežė žmones į filmavimą, po to juos visus (įskaitant vairuotoją) ten pavaišino. Įkliuvo po filmavimo išvežiojant žmones.

Girtas nepilnametis

Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio prasidėjo antroji reido dalis. Transporto priemonės buvo stabdomos Olandų g.

Čia pirmas įkliuvo motorolerį vairavęs nepilnametis jaunuolis. Paaiškėjo, kad 17-metis neblaivus: tikrinant pirmą kartą alkotesteris parodė 0,85 prom., o po 15 minučių patikrinus antrą kartą vaikinas buvo dar girtesnis – 0,92 prom. Jis policininkams sakė, kad išgėrė su draugais.

Buvo iškviesti nepilnamečio tėvai. Iš pareigūno išgirdęs, kad sūnus vairavo neblaivus, tėvas atsakė: „Būna ir taip“.

„Norėčiau jus visus apkabinti!“

Porai vairuotojų pasisekė - per penkiolikos minučių tarpą tarp pirmo ir antro tikrinimo pakankamai prasiblaivyti spėjo „Toyota“ vairavusi mergina ir jaunas vyras, vairavęs „Škoda“.

Merginai buvo nustatytas 0,50 prom. neblaivumas. Tačiau tikrinant antrą kartą jau buvo tik 0,41 prom., o turint minty galimą alkotesterio paklaidą gavosi, kad ji neperžengė 0,40 prom. ribos.

„Škoda“ vairuotojas pripūtė 0,48 prom. ir labai dėl to susigraužė. O kai po penkiolikos minučių patikrinus antrą kartą alkotesteris parodė tik 0,34 prom., vyras didžiai apsidžiaugė. Policininkams ir žurnalistams jis džiaugsmingai pareiškė: „Norėčiau jus visus apkabinti!“. Sakė, kad pas draugą žiūrint seną filmą „Robokopas“ išgėrė porą alaus ir nesitikėjo, kad viršys 0,40 prom. normą.

O „Mercedes“ vairuotojui taip nepasisekė: pirmas tikrinimas – 0,57 prom, antras – 0,51 prom.

„CityBee“ ir „Spark“

Retas Kelių policijos reidas Vilniuje apsieina be bent vieno girto vairuotojo, įkliuvusio prie „CityBee“ automobilio vairo. Taip nutiko ir šį kartą: „CityBee“ automobilį „VW Golf“ vairavusiam jaunuoliui, kuris dar girtėjo, nustatytas 0,64 prom., o paskui 0,71 prom. neblaivumas.

Tačiau įmonės „Spark“ elektromobilius vairavę vaikinai šią naktį „pasižymėjo“ labiau: vienas vairuotojas įkliuvo dėl girtumo, o kitas, nors ir neviršijo 0,40 prom., sugebėjo užvažiuoti ant vieno iš kūgių, kuriuos pareigūnai reido vietoje buvo sustatę ant kelio.

Elektromobilis „VW e-up!“ užvažiavo ant kūgio ir nusitempė jį. Vairuotojas sustojo tik stabdomas pareigūno. Vaikinas buvo išgėręs, bet ribos neperžengė – 0,33 prom. O kūgio nepastebėjo ir jį, užsikabinusį už automobilio dugno, nusitempė, nes ginčijosi su kartu važiavusia mergina.

O kitą „Spark“ automobilį „VW e-up!“ vairavusiam jaunam vyrui nustatytas 1,00 prom. girtumas. Po pertraukos patikrinus dar kartą – 1,06 prom.

Nakties bėglė

Vieną vairuotoją teko vytis: apie 0.40 val. pareigūnai pastebėjo, kad neprivažiavus reido vietos automobilis „Peugeot 307“ staiga apsisuko (kirto dvigubą liniją) ir dideliu greičiu nulėkė tolyn. Policija šį automobilį pavijo ir sustabdė Antakalnio pradžioje. Vairuotojai teko grįžti į reido vietą.

„Peugeot“ vairavusi 22 metų mergina paaiškino, kad pamačiusi, jog policija stabdo automobilius, labai išsigando, todėl ir spruko.

Greitai paaiškėjo, kodėl ji tokia baikšti – vos prieš dieną ji įkliuvo vairuodama girta (pirmas tikrinimas - 0,96 prom., antras – 0,84 prom.). Todėl iki administracinės bylos nagrinėjimo jai sustabdyta teisė vairuoti.

Šįkart ji buvo blaiva, bet teks mokėti baudą už vairavimą neturint tam teisės. Merginos ašaros pareigūnų nesugraudino.

BMW ir paspirtukas

Reidui artėjant prie pabaigos, įkliuvo ir mamai priklausančiu „BMW X3“ merginas vežęs jaunuolis. Dviejų metų vairavimo stažo neturintiems asmenims prie vairo sėsti galima tik negėrus nė lašo alkoholio, bet šis vaikinas pripūtė 0,63 prom. O paskui dar labiau apsvaigo – tikrinant antrą kartą nustatytas 0,74 prom. girtumas.

Paskutinis šio reido metu įkliuvęs neblaivus eismo dalyvis – elektriniu paspirtuku važiavęs vyras. Jis jau iš tolo sukėlė įtarimų, nes važiavo zigzagais. Jam nustatytas 0,61 prom. neblaivumas (po pertraukos – 0,55 prom.). Paspirtukininkas teigė išgėręs vieną alaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (188)