Pirmasis įkliuvo mikroautobuso „Fiat“ vairuotojas, jis pripūtė 0,48 prom.

Paskui nemalonumai ištiko merginą, vairavusią „Opel Corsa“. Vairuotojos organizme alkoholio buvo visai nedaug – 0,09 prom. Tačiau mergina neturi dviejų metų vairavimo stažo, todėl privalo būti visiškai blaivi.

Labiausiai nukentėjo iš Estijos į festivalį atvažiavęs „Toyota Avensis“ vairuotojas (gim. 1990 m.). Jis pripūtė 1,03 prom. ir gavo 800 eurų baudą, kurią iškart sumokėjo artimiausioje parduotuvėje. Kai jo bendrakeleiviai išgirdo, kokio dydžio bauda, pasipylė keiksmai, o viena mergina apibendrino: „Naujas telefonas...“.

Paskutinis įkliuvo „Volvo“ vairuotojas (gim. 1981 m.), važiavęs iš festivalio. Jam nustatytas 0,64 prom. girtumas.

17 vairuotojų buvo išgėrę, tačiau neviršijo 0,40 prom. ribos.

Pareigūnų manymu, palyginti nedidelis neblaivių vairuotojų kiekis paaiškinamas tuo, kad į šį festivalį suvažiavo daug vyresnio amžiaus žmonių, besielgiančių atsakingiau.

Be to, festivalyje už tris eurus buvo galima pasitikrinti blaivumą. Šia paslauga pasinaudojo daug žmonių - panaudotų alkotesterio vamzdelių buvo pilnas maišas.

Kaip pasakojo šią paslaugą teikiantys vaikinai, nemažai pasitikrinusiųjų buvo įkaušę – 0,9, 0,5, 0,6 prom. ir pan. Daugiausiai pripūtė su bokalu alaus pasitikrinti atėjęs vyras – 1,98 prom.

Kai kuriems festivalio svečiams trys eurai pasirodė per brangu. „Trys eurai?“, – paklausė vairuotojas, numojo ranka ir nuvažiavo nesitikrinęs. Rusakalbis festivalio svečias pasiteiravo, kiek kainuoja pasitikrinimas, išgirdęs kainą pamąstė ir staiga nudžiugo: „Ai, aš juk negėriau!“.

O kitas nustebo, kai alkotesteris parodė nulius: „Tris dienas gėriau ir nuliai...“. Jo akivaizdžiai įkaušęs draugas pridūrė: „Šūdas čia ne balius“.

Pasitikrinti norintys žmonės kreipdavosi ir į policininkus, bet šie tokios paslaugos neteikia. Vienas iš norėjusiųjų pasitikrinti, išgirdęs, kad gali tai padaryti festivalyje, atsakė: „Aš ne iš festivalio, aš iš gedulingų pietų“.

„Devilstone“ organizatoriai DELFI sakė, kad festivalis skatina saugų bei atsakingą alkoholio vartojimą: „Savo Facebook ir Instagram paskyrose sekmadienio, paskutiniosios festivalio dienos, ryte festivalio lankytojams priminėme, kad vairuoti išgėrus – pavojinga savo ir kitų atžvilgiu. Taip pat įspėjome, kad iš festivalio teritorijos išvykstančių automobilių vairuotojų blaivumas bus tikrinamas kelių policijos pareigūnų. Socialinių tinklų žinutėse lankytojus taip pat raginome prieš išvykstant pasinaudoti alkotesteriu prie festivalio išėjimo“.