Reaguojant į besikartojančius žmonių, gyvenančių kaimuose pasienyje su Lenkija, nusiskundimus, LKPT pareigūnai pirmadienį vykdė specialią policinę priemonę Lazdijų ir Marijampolės rajonuose.

Pareigūnai kontroliavo Lietuvos ir Lenkijos pasienio ruožo krašto keliais vykstančias transporto priemones, tikrino vairuotojų ir keleivių dokumentus, vežamus krovinius. Vengiančių važiuoti pagrindiniais keliais netrūko - pareigūnai reido metu patikrino 150 transporto priemonių, nustatė, kad Kelių eismo taisyklių reikalavimus pažeidžia kas dešimtas vairuotojas.

Apie 16 val. Lazdijų rajone pareigūnų dėmesį patraukė įtartinai važiavęs automobilis „Audi 80“. Iš automobilio sklido alkoholio tvaikas, pusamžis vairuotojas sunkiai orientavosi, nesugebėjo paeiti tiesia linija.

Alkoholio matuoklis įrodė, kad vairuotojas neblaivus - jam nustatytas vidutinis, 1,54 prom., girtumas, o teisės vairuoti Lazdijų rajono gyventojas neturi ir niekada neturėjo.

Maža to, paaiškėjo, kad vyro vairuojamas automobilis - neįregistruotas, neapdraustas, jam neatlikta valstybinė techninė apžiūra, o valstybinio numerio ženklai, pritvirtinti ant „Audi 80“, priklauso visai kitam automobiliui.

Netrukus pareigūnai sulaikė dar vieną akivaizdų pažeidėją - 30-metis emigrantas vairavo apynaujį „VW Golf“, parvarytą iš Italijos, be valstybinio numerio ženklų. Automobilis buvo neapdraustas, vairuotojas nepateikė jokių automobilio dokumentų.

Dar vieną neįregistruotą automobilį vairavo 37 metų Gruzijos pilietis - ant automobilio buvo pritvirtinti užsienietiški numerio ženklai.

Netruko ir techniškai netvarkingų automobilių - dėl nustatytų gedimų, techninių trūkumų ir savavališkai pakeistų automobilių techninių savybių penkių automobilių valstybinė techninė apžiūra buvo panaikinta, vairuotojams reikės automobilius sutvarkyti ir iš naujo atvykti į techninių apžiūrų centrą. Taip pat paaiškėjo, kad krašto keliais rieda nemažai automobilių, kurių vairuotojai nesirūpina atlikti valstybinę techninę apžiūra - jų paaiškinimai buvo įvairūs, tačiau dažniausiai vyrai kaltino užmaršumą.

Trečdalis vairuotojų, kuriems buvo surašyti pažeidimų protokolai, sumokėjo baudas iš karto - visi LKPT automobiliai aprūpinti mobiliaisiais banko terminalais - tad sumokėti baudą kortelę galima iš karto vietoje.

LKPT eismo dalyvių elgesiui kelyje kontroliuoti ir pažeidimams išaiškinti bei jiems užkardyti respublikinės prevencinės saugaus eismo priemonės visoje šalies teritorijoje vykdo nuolat. Per 2014 metus šalies keliuose buvo išaiškinta beveik keturi šimtai tūkstančių Kelių eismo taisyklių pažeidimų, nustatyta daugiau kaip 12,5 tūkstančių neblaivių vairuotojų, išaiškinti 23 tūkstančiai pėsčiųjų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.