Reide netrūko didelių promilių, dramatiškų gaudynių, neįtikėtinų pasiaiškinimų į visa tai kone vienu metu – apie aštuntą valandą ryto, Vilniaus plente.

Sustabdžius automobilį „Volvo XC 90“, jo vairuotojui Karoliui R., gim. 1986 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.52 prom.

Lengvas girtumo laipsnis – 0.98 prom. alkoholio nustatytas ir automobilio „MB E 220“ vairuotojui Algirdui D. gim. 1986 m. Abu vienmečiai buvo taikūs, su pažeidimais sutiko, aplinkoje neieškojo kaltų ir už jaunystės klaidas žadėjo susimokėti.

O štai automobilio „Mazda MPV“ vairuotojas, atvažiavęs nuo miesto pusės, surengė tikrą šou. Vairuotojas dešinę ranką buvo padėjęs ant keleivio sėdynės atlošo, it būtų apsikabinęs draugę, nors ten nieko nebuvo, salone garsiai grojo propagandinė muzika. Paprašius pasitikrinti alkoholio matuokliu prasidėjo spektaklis. Pasirodo, vairuotojas buvo toks girtas, kad iš pradžių net nebuvo galima suprasti kokia kalba žmogus šneka.

Vyro pareigūnai paprašė išlipti iš mašinos, jis sutiko, tačiau teko už parankės palydėti iki policijos automobilio. Čia vyriškis savo liežuviu vis užkišdavo alkoholio matuoklio dūdelę ir apsimesdavo, kad pučia. Esą nevengia girtumo tikrinimo, tačiau nesigauna. Vis svaičiojo apie Ukrainą, apie tai, kad jo giminės žūsta kare, o vienas draugas net rankos neteko. Pilietis paaiškino, kad jis dabar, sekmadienį, važiuoja į Ukrainą tvarkos daryti ir labai vertina mūsų prezidentės indėlį į šios šalies suverenitetą.

Šios istorijos pabodo pareigūnams ir Ukrainos pilietis Ruslanas O., gim. 1962 m., buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Automobilis, priklausantis lietuvių įmonei, kurioje vyras dirba vilkiko vairuotoju, buvo uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Kitoje Vilniaus plento pusėje pareigūnai nusivijo automobilį „BMW – 530“, kuris vienpusio eismo juostoje staiga pradėjo važiuoti atbulas Jakų žiedo link. Palangiškis Edvinas D., gim. 1967 m., turėjo priežastį sprukti – nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0.80 prom. alkoholio). Palangiškis neigė, kad tokį neįprastą manevrą atliko pamatęs policijos pareigūnų kordoną. Jis pasakojo, kad jam paskambino giminaitė ir pasakė, kad sunkiai susirgo kitas giminaitis, o tas kitas giminaitis gyvena Doviluose, tad reikėjo staiga grįžti į Jakų žiedą ir tęsti kelionę kita kryptimi.

Netrukus pareigūnams teko gainiotis dar vieną bėglį. Vilniaus plentu važiuojant nuo miesto Jakų žiedo link, prie laikinojo kelio ženklo „Stop, kontrolė“, nesustojo automobilis „VW Golf“. Šio vairuotojas padidino greitį ir nurūko link Kauno. Pareigūnai „kovinį golfą“ pavijo iš karto pravažiavę Jakų žiedinės sankryžos estakadą. Dvidešimtmetis vairuotojas Laurynas niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir buvo girtas. Truputį po aštuntos ryto jam nustatytas vidutinis girtumas – 2.17 prom. Jaunuolis paaiškino, kad gėrė viską ir gėrė iki ryto. Reikėjo atšvęsti geriausio draugo sužadėtuves. Mašiną nusipirkęs tik šeštadienį už 150 eurų. Jaunuolis gyvenantis Kretingos rajono, Mikoliškės miškuose aiškino, kad jau turi problemų su teisėsauga, mat turi lygtinį teistumą už tai, kad bandė apginti pusseserę. Prie jos lindo toks „kentas“, tai jis jų prilupęs. O apie tai, kad gal pusseserei visai patiko tas žmogus, jis net nesvarstęs.

Ir tai dar ne viskas, Laurynas vairavo automobilį „apautą“ dygliuotomis padangomis, o už tai, yra anuliuojama techninė apžiūra. Bet tai koks skirtumas, vis tiek mašina bus konfiskuota, ir jis tai žinąs.

Pareigūnai persikėlė į Tilžės gatvę, čia taip pat įkliuvo vienas neblaivus vairuotojas. Automobilio „Citroen C5“ vairuotojui Stasiui S., gim. 1974 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.79 prom.

Po pietų Klaipėdos kelių policijos pareigūnai surengė reidą Palangoje, Klaipėdos ir Ligoninės gatvių sankryžoje. Pro jų akis nepraslydo faktas, kad tolumoje, kažkas vyksta automobilio ,,Audi A6 Allroad“ salone. Privažiavus paaiškėjo, kad vairuotojas bando susikeisti su keleive vietomis. Vilnietis Gediminas D., gim. 1986 m., už girtumą jau buvo praradęs vairuotojo pažymėjimą.