Liepų gatvėje, tik išrikiavus laikinuosius kelio ženklus, patikrintas piliečio Algio blaivumas. Vyras sakė, gėręs dar ketvirtadienį. Penktadienį ryte - tik butelį alaus, tačiau apie 19.30 val. vakaro jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,74 prom. alkoholio. Vyriškis turėjo beveik visas vairavimo kategorijas, negalėjo dirbti tik autobuso vairuotoju. Dabar, be baudos valstybei, jo lauks didžiulis darbas - vėl išsilaikyti visų pragertų vairavimo kategorijų egzaminus.

Netrukus pareigūnų dėmesį patraukė keista transporto priemonė - it ką tik būtų išvažiavusi iš smėlio dėžės. Ją vairavo nepilnametis. Pareigūnai ilgai tyrinėjo registracijos dokumentus, naršė internete, kol buvo nuspręsta, kad vaikinas, turintis „AM“ kategorijos pažymėjimą, gali vairuoti šį daiktą. Keistos transporto priemonės registracijos dokumentuose parašyta, kad tai - keturratė transporto priemonė, variklio galingumas nedidesnis kaip 4 kW. Žodžiu, mopedas, tik su stogu, keturiais ratais, o salono viduje yra magnetofonas, antena, veikia valytuvai.

Tuo metu policijos motociklininkai zujo pirmyn atgal išsijuosę. Jų tikslas buvo stebėti, kad nesikeistų asmenys prie automobilių vairo. Automobilio „Opel Omega“ vairuotojas mitriai pasikeitė vietomis su keleive mergina, tačiau tai pareigūnai pastebėjo. Motociklininkai iškilmingai palydėjo „Opel“ iki reido vietos, kur vairuotojui surašė protokolą už vairavimą. Jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo, be to automobilis be techninės apžiūros, be civilinės atsakomybės draudimo ir išregistruotas.

Buvo ir keistų pasikeitimų: vienas ekipažas skubėjo į tądien pajūryje vykstantį vienos partijos suvažiavimą. Vairuotojas prisiminė, kad jo dokumentai paslėpti kažkur giliai bagažinėje. Jų ieškant bus sugaišta daug laiko, ir taip vėluoja į stovyklavietę,tad nutarė pasikeisti su keleiviu, kurio dokumentai buvo „prie savęs“.

Laiko nebuvo sutaupyta - vairuotojui ilgai teko aiškinti pareigūnams, kodėl jis susikeitė su keleiviu, juolab, alkoholio matuoklis parodė, kad vairuotojas visiškai blaivus. Alkoholio matuoklio ekrane užsižiebė trys nuliai.

Motociklininkai nubaudė 8 vairuotojus, kalbėjusius mobiliojo ryšio telefonu. Net trys vairuotojos moterys prisipažino, kad tolumoje pamačiusios reidą griebdavo telefoną ir puldavo skambinti pažįstamiems, kad šie nevažiuotų Liepų gatve. Čiauškėdavo tol, kol į mašinos langą nepasibelsdavo privažiavęs motociklininkas. Taip pakalbėta už 50 litų (tai pusė minimalios baudos, skiriama už naudojimąsi mobiliojo ryšio telefonu vairuojant).

Dar viena mergina, BMW vairuotoja, privažiavusi prie policijos kordono, maigė telefono klaviatūrą, įsikišusi telefoną tarp kojų. Tai nebuvo labai patogu, todėl netrukus ji, toliau rašinėdama SMS žinutes, telefono aparatą pakėlė prie akių. Vairuotoja tai darė pareigūnų apsuptyje ir po truputį judėdama automobilių kolonoje. Ji neliko nepastebėta. Vairuotoja nubausta už naudojimąsi mobiliojo ryšio telefonu vairuojant.

Prieš sutemas policijos ekipažai persikraustė į Kalotę. Čia pareigūnams besiruošiant reidui pro šalį pravažiavo „BMW X6“ vairuotojas. Jis apsuko ratą dar kartą, norėdamas pasmalsauti, kas darosi. Policijos pareigūnai jau buvo reidui pasiruošę, tad smalsuolį sustabdė. Vairuotojui surašytas protokolas už tamsintus langų stiklus. Vyriškis teigė nežinojęs, kad jo mašinos stiklai tamsinti, jis ją nusipirko prieš tris savaites ir jam yra gražu. Šis „grožis“ gali būti įvertintas 100 - 150 litų bauda.

Vilniečiai pareigūnai nustebo dėl Klaipėdos taksistų arogancijos. Vienas pateikęs laikiną vairuotojo pažymėjimą (dokumentai išduodami iki teismo ar komisijos posėdžio) kalbėjo įžūliai, matyt jautė, kad teisme vis tiek neteks svarbaus dokumento. O antrasis sustabdytas taksi automobilis buvo be techninės apžiūros, be draudimo ir dar vienas žibintas nedegė.

Jau besibaigiant reidui, sustabdytas 2009 m. pagamintas automobilis „Audi A5“. Jo vairuotojai vilnietei Ritai V., gim. 1962 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.64 prom. alkoholio. Moteris, besitaikanti į šalies elitą, su alkoholio matuoklio parodymais nesutiko ir teigė, gėrusi tik 40 gramų kažkokių svaigalų ir viskas.

Reido metu sulaikyti du neblaivūs vairuotojai. Vienas pilietis vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. Aštuoni automobiliai riedėjo be techninės apžiūros, keturi - be draudimo,dar  trys vairuotojai nubausti už tamsintus stiklus. Du piliečiai nesinaudojo saugos diržais.

Aštuoni vairuotojai nubausti už pokalbius telefonu, ir, kaip jau rašėme aukščiau, net trys vairuotojos nubaustos už tai, kad bandė perspėti apie policijos reidą, nudodamosi telefonu be tam skirtos įrangos vairuojant.