Nuo 7 valandos ryto Klaipėdos kelių policijos biuro ir Patrulių rinktinės ekipažai išsirikiavo tradicinėje reidų vietoje – Vilniaus plente ir rezultato laukti ilgai nereikėjo.

Dar prieš aštuonias valandas ryto sustabdyto automobilio „VW Passat“ vairuotojui Giedriui O., gim. 1977 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.82 prom. alkoholio. Vyriškis guodėsi, kad amžius nebe tas. Kepenys neskaido tinkamai alkoholio, tai ir įkliuvo. Sakė, kad jeigu būtų važiavęs valandą vėliau, tai būtų neįkliuvęs.

Netrukus buvo sustabdytas dar vienas automobilis „VW Passat“. Jo vairuotojui Rimantui P. gim. 1978 m., taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.63 prom. Šilalės rajono gyventojas po stintų žvejybos vyko namo. Sakė, stintos kibo, bet apgailestavo, kad dabar ir pats užkibo.

Vilniaus plente buvo anuliuotos net dviejų taksi automobilių techninės apžiūros. Abiejų automobilių šonus puošė tos pačios keleivių pervežimų įmonės logotipai. Abu automobiliai buvo su vasarinėmis padangomis. Ir tai dar ne viskas. Tos padangos buvo „plikos“.

Apie pusę dešimtos ryto, ekipažai persikraustė į Tilžės gatvę. Iš Vilniaus plento važiuojant į kitą reido vietą, kelių policijos patrulių dėmesį patraukė svirduliuojantis dviratininkas.

Ekipažas apsisuko, pasivijo dviratininką ir nustatė, kad 56 metų Antanas yra girtas. Jam nustatytas vidutinis girtumas – 1.52 prom. alkoholio.

Antanas yra įkliuvimų policijai veteranas. Per metus mažiausia po kartą pakliūna policijai girtas ir aišku baudų nemoka. Sakė ir dabar nemokės, ant protokolo ir kitų dokumentų nepasirašė.

Po vienuoliktos valandos ryto buvo sustabdytas dar vienas automobilis „VW Passat“. Jo vairuotojui Arūnui R., gim. 1961 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.62 prom. alkoholio.

Vyriškis sakė, kad išvakarėse gėrė „šnapsą“. Jautėsi puikiai, tad ir vairavo. Taip reikėjo. Reikėjo namo.

Gali kilti klausimas, o kaip šį kartą buvo su vairuotojais vairuojančiais automobilius BMW? Buvo sustabdytas vienas automobilio vairuotojas, kurio organizme rasta leistina norma – 0.16 promilės alkoholio.