Pajėgos išsirikiavo Šilutės plente, o vienas ekipažas įsikūrė ties vieninteliu įvažiavimu į duonos kepimo įmonės teritoriją. Čia postas buvo įkurdintas tiems, kurie pamatę policijos kordoną, sumanytų nusukti į šalį.

Sustabdyto keleivinio mikroautobuso, važiuojančio maršrutu "Klaipėda-Palanga", vairuotojui Antanui B., gim. 1962 m., nustatytas nežymus girtumas - 0,37 prom. Transporto priemonėje buvo 17 vietų keleiviams, tad vairuotojas nubaustas 78 eurų bauda. Jeigu būtų buvusios devynios vietos, pilietis baudos būtų išvengęs. Jis važiavo autobusiuką perduoti kitos pamainos vairuotojui.

Tuo metu į kepyklos teritoriją pasuko automobilis "Seat" ir jį iš karto pareigūnai sustabdė. Šio automobilio vairuotojo alkoholio norma organizme neviršijo leistinos normos - 0,38 prom. Tačiau žmogus, gimęs 1941 metais, galėjo ir patylėti, nes kai pradėjo pasakoti, kad po Kristaus prisikėlimo sekmadienį, apie 12 val., jis išgėręs vieną butelį kaunietiško alaus, o praėjus parai alkotesteris vis tiek kažką rodo, tai niekas nepatikėjo.

Susimėtė ir automobilio "Ford Mondeo" vairuotoja. Pamačiusi policiją Šilutės plente, norėjo pasukti duonos kepyklos link, tačiau ir čia pamatė policiją, tada nutarė važiuoti Šilutės plentu. Sustabdyta moteriškė iš karto pradėjo pasakoti, kad rytą pradėjo nuo saldainių su likeriu, daug saldainių valgė, labai daug. Gal dėžę sušveitė. Bet kai alkotesterio ekrane užsižiebė trys nuliai, istorija apie saldainius nebeteko prasmės.

Tuo metu Kalotėje, policijos pareigūnams tik pradėjus statyti laikinuosius kelio ženklus, apsisuko ir Klaipėdos link nukūrė automobilis "Audi A6".

Automobilis buvo pavytas ir jo vairuotojui Alanui R., gim. 1980 m., nustatytas lengvas girtumas - 0,45 prom. alkoholio. Po dvidešimties minučių pareigūnai Alanui leido dar kartą papūsti. Antrą kartą alkotesteris parodė - 0,41 prom. Deja, velykinės akcijos keliuose netaikomos, tad į teismą keliauja pirmo pūtimo parodymai.

Tuo metu Kalotės poste stovinčių pareigūnų dėmesį patraukė ant kalno, autobusų stotelėje, sustojęs automobilis "Opel Meriva". Ekipažas, atvažiavęs prie automobilio, ilgokai laukė, kol vairuotojas lauko tualete sutvarkys svarbius reikalus. Kai pilietis Ruslanas J., gim. 1975 m., išėjo iš tualeto, paaiškėjo, kad jis neturi vairuotojo pažymėjimo, kuris atimtas už tai, kad pabėgo iš įvykio vietos. O jis pabėgo iš degalinės, nutraukęs kolonėlės degalų užpylimo žarną, pamiršęs ją padėti į vietą. Po šio incidento jau buvo baustas, kaip vairuojantis be vairuotojo pažymėjimo. Tad dabar nutarė pasėdėti pasibjaurėtiname autobusų stotelės tualete, negu dar kartą įkliūti policijai, tačiau policija iki tualeto atvažiavo pati.

Pačioje Kalotėje "Audi A6" vairuotojui palangiškiui Žydrūnui G., gim. 1975 m., nustatytas lengvas girtumas - 0,54 prom. Nereikia tikėtis, kad pro pareigūnų akis praslys išgertas alaus butelis, besimėtantis ant keleivio sėdynės.

Apie 13 val. Tauralaukyje buvo sustabdytas girčiausias šio reido vairuotojas. Automobilio "VW Touareg" vairuotojui Piotrui Z., gim. 1961 m., nustatytas vidutinis girtumas - 1,57 prom. Vyriškis paaiškino, kad išvakarėse dviese išgėrė 0,7 l degtinės. Pirmadienį jautėsi puikiai, pabėgiojo, mankštą padarė, nusiprausė ir įkliuvo. Automobilyje buvo ir visiškai blaivi žmona, kuri turėjo vairuotojo pažymėjimą.

Baigiantis reidui sulaikyti dar du neblaivūs vairuotojai ir vienas, neturintis teisės vairuoti.