Vienu metu buvo sustabdyti trys taksi automobiliai. Vienas vairuotojas neturėjo licencijos verstis šiuo verslu – vežioti keleivius. Antras neturėjo vairuotojo pažymėjimo, jau kartą baustas už vairavimą be teisių ir už pasišalinimą iš įvykio vietos, o trečias nebuvo pasiėmęs dokumentų.

Po pusės aštuntos ryto buvo sustabdytas automobilis „Toyota Prius“. Vilniečiui vairuotojui Eugenijui M., gim. 1983 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,32 prom. Paklaustas, ar negalėjo vėliau važiuoti, jau išsisklaidžius promilėms, atsakė, kad yra menininkas, važiuoja į pajūrį, kur su kolegomis meninį filmą suka. Žodžiu važiavo į darbą Melnragėje. Išvakarėse truputį išgėrė viešbutyje.

Po geležinkelio viaduku, dviem vairuotojams nustatyta leistina alkoholio norma – 0,10 ir 0,28 prom.

Netrukus policijos pajėgos persikraustė į kitą vietą – Minijos, Sausio 15–osios ir Pilies gatvių sankryžą. Čia prie būsimų kolegų prisijungė policijos mokyklos kursantai ir krivulėmis pamojavus pusvalandį, pajėgos jau darbavosi Vilniaus plente.

Sustabdžius automobilį „Chrysler Voyager“ paaiškėjo, kad jo vairuotojas Egidijus V., gim. 1994 m., niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Be to, jaunuolis buvo pagiringas. Jam nustatytas nežymus girtumas – 0,29 prom.

Tuo metu iki policijos kordono atriedėjo du atsipūtusių švedų automobiliai. Skandinavai susidomėję apžiūrėjo policijos pajėgas ir džiaugėsi gavę dovanų alkoholio matuoklio munštukus, o pareigūnai svarstė, ką paskui save priekaboje tempia senutėlis automobilis, ant kurio šono puikavosi užrašas „Police“.

Vilniaus plente už tamsintus stiklus buvo anuliuota automobilio „VW Transporter“ techninė apžiūra. Paskui vėl buvo pakeista pajėgų dislokacijos vieta.

Sustabdžius automobilį „VW Golf“, kurį vairavo Ukrainos pilietis, paaiškėjo, kad jis Lietuvoje jau ilgokai gyvena, tačiau vis važinėja su ukrainietišku vairuotojo pažymėjimu. Jis nubaustas už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo. Trečiųjų šalių piliečiai po 90 parų buvimo mūsų šalyje privalo išlaikyti lietuvišką vairavimo egzaminą ir vairuoti pagal lietuvišką supratimą. Ši nuostata negaliotų, jeigu jis per tas 90 parų būtų kirtęs sieną. Tada tas laikas (90 parų) būtų skaičiuojamas iš naujo. Bet šis ukrainietis iš Lietuvos buvo išvažiavęs buvo rugpjūčio mėnesį.

Kita istorija taip pat apie laiką ir datas. Buvo sustabdytas automobilis „Opel Astra“, jo vairuotojui Andriui J., gim. 1980 m., nustatytas nežymus girtumas – 0,30 prom. Jis už tai bus baudžiamas, iki dviejų metų stažo, kai už šias promiles nieko nebūtų, buvo likę labai nedaug – penkios savaitės.

Apie 11 valandą, jau pasibaigus reidui, pareigūnai, vykdami pietauti, Šiaurės prospekte nutarė patikrinti įtartiną motociklą. Motociklininkas pradėjo bėgti, pareigūnai vytis. Bėglys ir gaudytojai pasuko į Kretingos gatvę, po to į garažų teritoriją, po to į krūmus ir čia motociklininkas kažkodėl metė motociklą ir pabėgo per žolynus ir krūmus.

Motociklas uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę ir jo niekas neatgaus, kol nepaaiškės, kas jį vairavo ir nesusilauks bausmės.