Apie 7 valandą ryto, Šilutės plente policijos pajėgoms dar nespėjus išsirikiuoti, pareigūnų dėmesį patraukė įtartinas automobilis BMW - 525.

Vienas ekipažas nusekė paskui automobilį, kurio vairuotojas iš Šilutės plento pasuko į Paryžiaus Komunos gatvę, o po to Komunarų gatve pasiekė Tilžės gatvę iš jos pasuko į Rumpiškės gatvę. Tik tuomet vairuotojas pagaliau atkreipė dėmesį, kad jį seka policijos automobilis su įjungtais švyturėliais ir sustojo.

Keistas vairuotojo elgesys buvo greitai išaiškintas. Automobilio BMW - 525D vairuotojui Andrejui D., gim. 1978 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1.82 prom.

Negana to, vyriškis neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Aiškino, kad kai prieš 4 metus jis girtas su automobiliu įkrito į Baltijos ir Taikos prospektų žiedinę sankryžą, jam niekas vairuotojo pažymėjimo ir negrąžino.

Andrejaus pasigėrimo priežastis elementari. Jis, neva, išsiskyrė su žmona. Po to prislėgtas vyras sutiko baltarusę, kuriai pasipiršo. Jo teigimu baltarusės moterys yra puikios, mat neprašo pinigų. Ta proga buvo pasigerta ir ryte įkliūta policijai.

Automobilis BMW uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.

Andrejui D., gresia 1158 - 1448 eurų bauda, konfiskuojant transporto priemonę. Arba 20-30 parų areštas, tačiau vis tiek konfiskuojant automobilį.

Reido vietoje dar vienas vairuotojas pūstelėjo leistinas - 0.16 prom. alkoholio. Išvakarės vaikinas išgėrė šešias, šešių laipsnių stiprumo skardines alaus.

Apie pusė devynių ryto pajūryje ant tiltų pradėjo dužti automobiliai.

Pirmoji pašalusio tilto auka Klaipėdos krašte buvo automobilis Nissan Micra, kuris kelyje į Šilutę, buvo apsuktas ir galu atremtas į vadinamojo Rimkų viaduko atitvarus. Automobilio padangos buvo žieminės, bet net ir tai neapsaugojo nuo pirmojo šaltuko.

Net trys automobiliai sudužo ant Melnragės tilto. Iš pradžių buvo nesuvaldyti automobiliai: Toyota ir visureigis Opel , kurie važiuodami miesto link, pervažiavę tiltą atsitrenkė į atitvarus - vienas vienoje pusėje, kitas kitoje kelio pusėje.

Netrukus į atitvarus sudužo ir automobilis Ford Focus važiavęs jūros link.

Visi automobiliai buvo su žieminėmis padangomis.

Apie 9 valandą ryto, Klaipėdos kelių policijos pareigūnai patikrino vairuotojus atplaukusius keltu iš Švedijos. Vienas lengvojo automobilio vairuotojas neturėjo vairuotojo pažymėjimo, kitas vairavo automobilį be techninės apžiūros. Įkliūvo du neblaivūs vilkikų vairuotojai. Vienam piliečiui, išvairavusiam iš kelto sunkiasvorę techniką, nustatytas nežymus girtumas - 0.17 prom., tačiau jo kolegai važiavusiam paskui nustatytas lengvas girtumas. Vyriškis įpūtė 0.76 prom. alkoholio.