„Kaip matome, vairuotojai atsakingai šventė Valentino dieną, buvo patikrinta daugiau nei 200 vairuotojų ir nustatėme tik vieną vairuotoją, kurio alkoholio matuoklio rodmenys nebuvo nuliniai – 0,37 promilės. Vieno vairuotojo priekinių šoninių langų šviesios laidumas buvo per mažas, buvo surašytas protokolas ir anuliuota techninė apžiūra. Viena vairuotoja pažeidė saugo diržų naudojimo taisyklę ir vienas vairuotojas su savimi neturėjo vairuotojo pažymėjimo“, - reido rezultatus apibendrino Kauno apskrities VPK kelių policijos valdybos kelių patrulių kuopos antrojo būrio vadas Vaidas Aleknavičius.

Pasak pareigūno, Kaune vairuotojai darosi atsargesni ir „įpūsti“ nenorintys piliečiai sėdi šalia vairuotojo.

Reido metu tikrintis alkoholio matuokliu teko ir Seimo nariui Kazimierui Kuzminskui. Vyras vairavo blaivus ir jo visai nesutrikdė prašymas pasitikrinti.

„Policija reidus organizuoja neretai, manau, kuo toliau tuo sąmoningumas vairuotojų didėja. Vis dažniau galima pamatyti iš vakaro vartojusius vyrus alkoholį sėdinčius šalia, o prie vairo sėdi žmonos ar vaikai“, - teigė V. Aleknavičius.

Tiesa, tokius teigiamus reido rezultatus neatspindi vasario 14–sios visos paros statistika. Policijos pareigūnai ir išvakarėse surengė blaivumo tikrinimą įvairiuose miesto vietose. Buvo nustatyti 5 neblaivūs asmenis, iš kurių 3 lengvo ir 2 vidutinio laipsnio girtumo atvejai.